Sivut

maanantai 14. heinäkuuta 2008

Ei ihan ammattilainen/ arvonnan voittaja

Olen säilyttänyt ja jemmannut kahta pussia Kool-Aidia, jotka sain joskus lahjaksi ja haaveillut tekeväni niistä jotain ennennäkemättömän ihanaa..
Kauniita, pätkävärjättyjä lankoja omistan niin paljon, ettei värjäykselle oikeasti ole ollut tarvetta tai halua. Nyt välähdyksenomaisen idean pälkähdettyä päähäni, päätin muuttaa vanhat kauppakassini yksilöllisiksi taideteoksiksi, jotka olisi hienoa ja vähän leuhkaakin leväyttää esille kaupan tiskillä! Tämmöisiä se meikäläinen tekaisee ihan tuosta vaan!

Ei kun tuumasta toimeen. Osa lapsista on vielä kipeänä sängyn pohjalla, osa jo tervehtynyt ja innostuneena seuraamassa vieressä äidin kokeilua käsityön alalla. ;oP


Kasseihin väri ei tarttunut hyvin, niistä tuli hailakoita (ja rumia) vaikka kuinka kauan keittelin. En saanut niistä edes otettua kunnon kuvaa, jossa värit olisi näkynyt. Veteen jäi väriainetta, joten päätin kastaa siihen myös illalla valmistuneet ja yöllä pesukoneessa pyörineet ja pikkuisen huovuttuneet lapaset.

Tälläiset tuli ensimmäisestä parista. Vihreä tarttui epätasaisesti, olisi ehkä pitänyt kastella lapaset ennen väriliemeen laittoa. Ei kauhean nätit nämäkään, mutta taidankin säästää siskolle joululahjaksi (kjäh kjäh), hänellä kun on meneillään "vihreä kausi". ;o))Nämä on sitten minun. En halunnut kokonaan vaaleanpunaisia lapasia, kun väri on tuollaista mummukalsarin vaaleanpunaista. Tuli minusta oikein nätit lapaset!Lapaset neuloin Ruskovillan paksummasta silkkivillasta.
Puikot 3 bambut.
Silmukkamäärä 48, peukalossa 20. Novitan ohjeen mukaan miehen koko, mutta tarkoitus olikin huovuttaa lapaset pienemmiksi. Tosin olisivat saaneet kutistua vähän enemmänkin, koska nämä oli tarkoitus olla "alulapaset", joiden päälle puetaan jotkut vähän kauniimmat. No, katsotaan nyt miten käytössä sitten..
Langankulutus yhteensä 154g.

Juniori on aloittanut värjäämisensä jo aiemmin. Tussi päivässä pitää poijan hmm tyytyväisenä.
ARVONTA on suoritettu. Piti kirjoituttaa lappuset esikoisella, mutta neiti nukkua posotti puoleen päivään. Jouduin sitten itse askartelemaan.. Tyttäret kuitenkin suorittivat arvonnan, ja voittaja on.., ja voittaja on...

MARI-ANNELI.

Toivottavasti saan Mari-Annelin kiinni sähköpostiosoitteen kautta. Palkinnoksi luvassa tietenkin lankaa.. ;o))

Kiitos kaikille vastanneille. Oli mukavaa lueskella vastauksianne. ;o))

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on myös muutama pussi värjäysainetta, mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan. Luultavasti sekä keittiö että minä muistuttaisimme värjäyksen jälkeen kuvan nuorta miestä :)

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Kauniita nuo lapaset. Ja ihastuttava pieni taiteilija =)

Tupuna kirjoitti...

Pienellä taiteilijalla on myös varmaan mukavaa:)

Anonyymi kirjoitti...

Kassisi olivat varmaan puuvillaa. Villa värjäytyy happamassa värikylvyssä (cool aid+etikka) ja puukuidut puolestaan emäksisessä (sooda). Siitä taisi johtua. Hienot lapaset tuli! -hanka

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Juu, kassit oli puuvillaa. Olisi kannattanut lukea tarkemmat värjäysohjeet netistä.. no, nyt täytyy hankkia uusia kool-aideja, että saa kokeilla ihan oppine kanssa.
Ja tuo pieni taiteilija on tosiaan joka päivä eri värinen. Kumma miten hänen onnistuu aina napata tussi jostain ja syödä se pilalle..

Silkkivilla kirjoitti...

Mielestäni nuo vihreät lapaset on oikein kauniit :)
-elli-