Sivut

maanantai 13. toukokuuta 2013

Paska kaupunnit

Neuloin näitä kirjoneulelapasia ainakin kymmenen päivää! Vaativat kunnon perslihakset ja paljon hyviä tv-sarjoja. Sydämen asialla, Doctor Who, Hakekaa kätilö, Hiljainen todistaja, Nuori Morse, Midsomerin murhat... Onneksi englantilaissarjoja tulee nykyään niin paljon, minä kun en amerikanroskaa jaksa katsoa. ;o))


Malli on Ravelrysta löytämäni "Building chart", Jessica Trompen suunnittelema kuviomalli. Löytyy täältä. Oululaisena (tai tullista tulleena melkein oululaisena) ja Röyhkä-fanina ajattelin ensin nimetä lapaset Paska kaupungiksi, mutta niistä tuli minusta sen verran nätit, että ovat nyt kuitenkin:

La Ville bleue -lapaset (mitaines)
Koko: leveys ~10cm, kokopituus 27cm, kaavion osuudelta 22cm ja peukalosta ylöspäin 18cm.
Lanka Drops Fabel musta ja siniturkoosinkirjava
Langankulutus 68g (24+44)
Puikot 2 ja 1,75


Kaaviossa on ilmeisesti merkattuna peukalon aloituskohta, mutta minun mustavalkotulosteessani sitä ei näkynyt. Koska kaaviota on kokonaiset 90 kerrosta, joista osa menee resoriin, laskin, että jos aloitan peukalokiilan (kuvion mukaisesti sopiva kohta löytyi) 16 kerroksella, kämmenosuudesta tulee tarpeeksi pitkä  minullekin.
Neuloin nuo pienet rakennukset molempiin lapasiin samalla lailla, koska vain toisessa reunassa oli sopiva kohta peukalokiilalle (ettei se puhko rakennusta). Mutta koska en halunnut kahta täysin samanlaista lapasta, vaihdoin toiseen lapaseen isommat rakennukset toistapäin. Tietysti jos olisin ajatellut ajoissa, olisin voinut neuloa toisen lapasen kokonaan peilikuvaksi! Mutta nämä tuli nyt näin. ;o))


11 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihanat :)

Auli kirjoitti...

Tosi kauniit ja värikin upea!

MariL kirjoitti...

Hienot lapaset, ei yhtään paskemmat, vaikka paskakaupunni tulikin mieleesi! ;) Lapaset voisivat kyllä hyvin esittää Oulua, värikin on niin merihenkinen. :)

Kisulit kirjoitti...

Upeat lapaset! Mielenkiintoinen linkki mistä olit ottanut lapasten ohjeen.

Sanna kirjoitti...

Mahtavan hienot kaupunkilapaset!

MinnaN kirjoitti...

Hirmuisen hienot!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi komiat!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi komiat!

Seijasisko kirjoitti...

Upeat!!

miutsi kirjoitti...

Kiitos vierailusta ja kommentista. Samassa lehdessä on ainakin yks toinen tunikan kaava (vai oliks se mekon), mutta tää on se mistä on kuvallinen ompeluohje (oisko ollu jopa Helppo kaava). Ja mähän oon siis vähä muokannu tota ohjetta oman maun mukaan :)
Nii juu ja kivoja neuletöitä sulla täällä. Täytyy joskus tulla oikeen paremman ajan kanssa katsomaan :)

Marjut kirjoitti...

Upeat!