Sivut

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Tunnustuksia ja haasteita

No niin. Lupasin lomalle lähtiessäni vastata saamiini haasteisiin ja tunnustuksiin, joten täältä pesee.

Seijasiskolta käsityöaiheinen haaste:

1.Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?

Haaveilen tekeväni joskus ison nukkaryijyn. Minulla on valmiiksi katsottuna pari malliakin, joista sitten valitsen, kun olen saanut rahat säästettyä.

2. Mikä on ollut kunniahimoisin toteutuneista käsitöistä?

Tein vuosia sitten rekipeiton. Malli on Vuorelman Tilhipihlaja. Peitto oli suuritöinen, ja ensimmäinen seinävaatteeni. Olen sen jälkeen tehnyt toisenkin, ja aloittanut kolmatta. Kolmannen kohdalla innostus lopahti, ja työ on ollut odottamassa jo tovin jos toisenkin.


3.Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?

Harvoin iskee päättämättömyys! Yleensä ajatuksissa pyörii useampikin seuraava työ, pitää vain osata valita, minkä niistä aloitan. Usein yhden työn valmistuttua iskee siivousvimma, ja silloin täytyy huusholli puunata tavallista paremmin. Sitten voi taas hyvillä mielin keskittyä käsitöihin.

4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

Mieluiten kudon (eli neulon). Pieniä töitä kuten lapasia ja sukkia. Joskus innostun neulomaan puseroita.

5.Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

Kaukana siitä. Tosin olen ollut kotona kohta 16 vuotta, eli se siitä ammatista.

6.Vallitseeko työpisteessäsi(tai missä ikinä välineitä säilytätkään)totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?

Langat säilytän pukuhuoneessa muovilaatikoissa (4), ja niiden päälle tungetuissa muovipusseissa, eli ihan järjestyksessä. Ja muistan, mitä on missäkin laatikossa, silti lankoja pitää silloin tällöin pyöritellä, hiplata ja suunnitella..
Puikot ja muut työvälineet säilytän olohuoneessa lipaston laatkoissa ja päällä.. Siellä vallitsee täyskaaos aina neuleen ollessa kesken. Työn valmistuttua siivoan pöydän; puikot pois, ylimääräiset kerät laatikkoihin, langanpätkät roskiin tai jemmaan, pölyt (öhöm) pois. (Kuva on jo vanha, mutta tyyli on sama.)


7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa,mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään? Kuinka kauan olet sitä säilönyt?

No lankaa on tietty paljon, osa siitä äidiltäni saatuja, osa mamman peruja (yksi laatikollinen). Kangasta on ostettuna useampaan tyynynpäälliseen ja yksiin olohuoneen verhoihin, mutta ne on vasta vuoden vanhoja.

8.Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä?Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen,rauhoittuen? Miten?

Käsitöiden tekeminen on rakas harrastus ja minulle paras keino nauttia elämästä. Neulon nautiskellen ja rauhoittuen, minulla ei ole tarvetta saada valmiiksi paljon ja nopeasti. Toivon, että voisin neuloa vain kaikkea kaunista, mutta joskus täytyy tehdä tarpeeseenkin, silloin syntyy niitä perussukkia ja -lapasia ja baktuksia.

9. Oletko sinä keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi.

Teen kyllä paljon omia sovelluksia ja muunnoksia, mutta tuskin mitään maatakaatavan ihmeellistä olen keksinyt..

10.Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

No emmänyttiiä. Koulussa se aikoinaan oli 10.

11. Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?

Ei mikään erityisesti. Minulla on vielä joitain mamman neulomia vanttuita (osa niistä jo lasten käytössä), ne on tärkeitä muistoina. Häneltä sain innostuksen käsitöihin (itse oppi tuli koulun käsityötunneilta ja oman kokemuksen kautta). Lapsilta olen saanut erilaisia käsitöitä yleensä äitienpäivälahjaksi, ne on myös rakkaita!


Siskohannelta sain Kaunis blogi -tunnustuksen.Pitäisi kuulemma paljastaa itsestään kahdeksan asiaa. No voi kauhistus! Minä nyt olen niin tavallisen tylsä ja tavallinen ihminen, ettei ole mitään kerrottavaa, mutta yritän.

- rakastan suklaata (ja lakua ja salmiakkia)
- jos olisin nuorempi, haluaisin lisää lapsia
- inhoan kevätaurinkoa, joka häikäisee silmiä ja paljastaa kaiken pölyn
- vietän liikaa aikaa Ravelryssa
- vien kaksi nuorinta kerhoon 3krt viikossa, mutta en osaa nauttia omasta rauhasta ja yksinäisyydestä
- pelkään pimeää
- rakastan Sydämen asialla -sarjaa, mutten
- sitäkään katso ilman käsityötä

Fannyn talosta ja satunNaiselta sain tämän tunnustuksen, Kisulit -blogista Liebster blog-tunnustuksen, mutten saanut sitä kuvaa kopioitua, mutta samalla idealla sekin.Tunnustuksen ohjeet/säännöt ovat seuraavat: 
- Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle. 
- Valitse 5 ihanaa blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa. 
- Toivo, että tunnustuksen saajat antavat sen eteenpäin. 

Kiitän ja kumarran. Tunnustuksen antajat on linkitetty. Ihania blogeja on pilvin pimein, ja aina eksyn uusiinkin, mutta luulen, että nämä tunnustukset on kiertäneet jo kaikilla, enkä, anteeksi nyt, ehdi katsella uusia nimettäviä. Olen nyhrännyt tämän postauksen kanssa eilisestä lähtien..

Blogillani on tosiaan alle 200 lukijaa. Muutenkin olen monesti miettinyt, että viitsinkö jatkaa bloggaamista, mutta toisaalta tämä on mukava tapa kirjata ylös valmistuneita käsitöitä (vaikka ne nykyään tulee laitettua Ravelryynkin sitä mukaa kuin valmistuvat) ja olen monesti ajatellut, että Tämän vielä laitan ja katsotaan sitten..
Viime kesänä bloggerin puolella oli vain parisenkymmentä lukijaa, sen jälkeen Teitä on tullut paljon uusia. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi!
Tuntuu, että lukijoiden lisääntyessä minua alkaa vaivata rimakauhu. Pitäisi tehdä jotain hienompaa ja uraauurtavaa, että saisi pidettyä lukijoiden mielenkiinnon yllä. Mutta jos tämä tästä.. yritän kuitenkin ensisijaisesti keskittyä käsitöihin. ;o))

P.s. Kisulille vielä erikseen, että JUU, suolasaippuaan laitetaan tosiaan koko paketillinen suolaa (taitaa olla nykyään 800g)! ;oDD


3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Näitä oli kiva lukea ! Ja älä nyt ihmeessä lopeta bloggaamista kun tuntuu että tällä tavalla saa säilytettyä jonkinlaisen kontaktin toiseen pohojalaaseen. :-)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Mä taas mietin, että mahtaako näitä kukaan lukea loppuun.. ;o))

Juu, täältähän sitä voi lukea kaikki tärkeimmät kuulumiset..;oD

Seijasisko kirjoitti...

Nyt vasta huomasin, että olin vastannut haasteeseen. Nuo rekipeittosi ovat kyllä mahtavia ja monet muutkin työt. Minä jaksoin kyllä ihan loppuuna asti lukea. Kiva on oppia uutta blogiystävistä ja ollaanhan me tuttuja muuutenkin.:)