Sivut

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Liinukka

Olen koko talven käyttänyt noro-pipoani, ja mieluinen päähine se on ollutkin. Nyt halusin jotain vähän kevyempää ja keväisempää.

Ravelrysta olin tulostanut useammankin ohjeen, mutta pähkäillessäni niiden välillä surffailin netissä ja ilahtuneena löysin Linan ohjeen. Lina-pipo (kin) on ollut jo pitkään to do -listallani, joten ei kun luomaan silmukoita.


Malli Lina
Lanka Debbie Bliss Rialto Dk, 100% merinovilla (vihreä)
Langankulutus 70g
Puikot 4
Silmukoita 120

Pipo on sitten melkein kaksi kertaa neulottu. Kokeilin ensin 3,5 numeron puikoilla pari mallikertaa ennen kuin sovitin. Liian tiukkahan siitä tuli, joten purkuun meni! Kavennukset tein ensin viiden mallikerran jälkeen, mutta piposta tuli liian matala, minä kun tykkään, että voin vetää pipon korvien yli. Ei se muuten lämmitä. Purin kavennukset ja neuloin yhden mallikerran lisää. Kavennusten jälkeen piposta tuli liian korkea, joten purin vielä kerran ja neuloin kavennukset reilusti alkuperäismallia muunnellen.

Pari päivää on pipo ollut käytössä, ei kutita ja lämmittää mukavasti. Tänäänkin oli todella kylmä tuuli, kun kävin lenkillä Liljan ja öhöm koiran kanssa.. mutta eipä tuullut piposta läpi eikä päätä palellut.

Joku varmaan muistaa, että vannoin, etten koiran hoitoon osallistu. No, sen nyt arvaa miten kävi. Minähän sen ruokin ja kusetan (jopa yöllä). Olen opettanut istumaan ja antamaan tassua. Nyt olen sen lenkittänyt muutaman kerran. Ensimmäisen kerran se karkasi lapsilta pihasta minun perääni, ajattelin, että siinäpä kulkee mukana.. mutta oli se sellaista törttöilyä (koira töksähti keskelle tietä, kun auto tuli, sitten hirveällä reuhulla juoksi auton perään jne.), että tuumasin, että järkevämpää laittaa koira narun jatkeeksi (hah haa) ja samalla opettaa se kulkemaan vierellä. Jos se vähän purkaisi sen energiaa.. Huoh.


6 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Kuulostaa tutulta pipon neulontametodilta tuo kahteen kertaan neulominen. Miekin neuloin viime syksynä yhen Linan ja tein siitä tarkotuksella pidemmän kun ajattelin että siitä tulis silleen kivasti lörppä. Mut eipäs se käyttäytynytkään silleen vaan se löysä osa jää töröttämään suiposti ylöspäin. Pitäs kuvata sekin ja postata lukijoiden iloksi : ) Siun pipo on kyl ihan perfect !

merkku kirjoitti...

Kivan näköisen pipon olet tehnyt! :)

Voi nuo koirat!Suloisia mutta välillä niin rasittavia!Meidän koira oli aikoinaan ekan vuotensa oikea riiviö;riehui ja tempoili,tuhosi kengät (minun)ja kaukosäätimet,rullaluistimet,cd-levyt,sohvatyynyt jne.Lopulta olin niin täynnä sitä kaikkea,että ajattelin kohta koittavan koirulin viimeiset päivät ja kas:ilmeisesti "aikuisuus" astui kuvaan ja koira lopetti tihutyöt.Nätisti rinnalla kulkemiseen se ei ole oppinut koskaan.Kesällä se muutti tytön mukana toiseen asuntoon eikä sopeutunutkaan sinne :( Alkoi haukkua ja ulista aina kun jäi itekseen.Ei auttanut vempeleet,joita on kehitetty haukkumisen estämiseksi.Minun nykyiseen asuntoon sitä ei voinut ottaa,koska vuokraisäntä on kieltänyt kotieläinten pidon.Nykyään koira asustaa poikani kanssa;hän kun asuu isänsä kanssa omakotitalossa niin siellä saapi haukkua sielunsa kyllyydestä yksin ollessaan kenenkään häiriintymättä.Mutta jaksuja koiran kasvatukseen!Työstä se käy ajoittain!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kristiina; tiedän mitä tarkoitat, jos tuo pipo ei ole kunnolla päässä, siihen tulee myös suippo pää. ;oP

Merkku; Juu, jaksamista tarvitaan. Mä olisin joka toinen päivä valmis lahjoittamaan koirulin pois. Se ei onneksi syö kenkiä, kaikkea muuta kyllä retuuttaa, lasten nuket ja karvatossut on lemppareita. Pihalla se haalaa verannalta miehen tavaroita pitkin pihaa ja repii rikki mitä saa. Kaikki jouluvalot on rikkonut. yms kivaa! (kuva on vain esitystä, harvoin on noin rauhallinen.. ;oDD)

salomea kirjoitti...

Miten oikein ehditkään neuloa noin paljon. Lapsien ja kodin huoltamisen lomassa. Hämmästelen muiden tarmoa. Pöllö ovat ihania itselläni on ohje jostain ihan suomeksi ja siitä on tulossa neule metsäretkille pikku pojalle.

Pilvikirsikka kirjoitti...

Mun teinit kulkee koko ajan pipo päässä ja se pipo on just semmonen, et töröttää pystyssä ja vielä tupsu huipulla. Onkohan se jotenkin muotia nyt? Kauniin pipon olet neulonut ja lankakin on ihanaa, tiedän. Pitää vissin neuloa tarpeeksi löysää, että saa sellaise niskassa lötköttävän virityksen.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Salomea; eikös se ole niin, että ihminen ehtii aina tehdä sellaista, mistä tykkää. ;o) Vaikka täytyy myöntää, että pari viimeistä vuotta on ollut aika hiljaista käsityörintamalla, mutta onneksi Liljakin kasvaa ja "rauhoittuu"..

Pilvikirsikka; meillä myös isommat kulkee sellaisissa törö-pipoissa ;o), mutta ne on kaikki kaupasta ostettuja.. mutta taitavat tosiaan olla muotia. Mutta ei kyllä minun tyyliäni. ;oDD