Sivut

lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuoden viimeiset

Siskoni pyysi neulomaan nuoremmalle tyttärelleen uudet villasukat.
Mielellänihän minä kummitytölleni neulon, ja olisin neulonut kolmelle muullekin siskoni lapselle, mutta tämä 5-vuotias neitonen kuulemma kasvaa sellaista vauhtia, että isosiskokaan ei pysy perässä. Hoikan ja pitkäraajaisen tytön jalka on kuulemma jo kokoa 33 (vertailuna mainittakoon, että minun kaksi vuotta vanhemman, ekaluokkalaiseni kengännumero on kaksi numeroa pienempi).

Ja ihan joululomailun tunnelmissa, lasten katsoessa dvd:ltä Harry Pottereita, maltoin minäkin istahtaa sohvan nurkassa vähän pidempään puikkoja kilkuttelemassa.


Perussukat
Koot 32 ja 33
Lanka Nalle Anemone ja Nalle Puolukka.
Violetti kantapää vanhempaa vuosikertaa, PANDA Karhua, "kestävä kulutuslankaa" (75%villaa, 25%polyamidia)
Langankulutus yhteensä 111g
Puikot 2,75
Silmukoita molemmissa 48

Neuloin samantien toiset pienen tytön sukat, joita ei ole varta vasten tarkoitettu kenellekään vaan laitan sukat ensimmäisenä lahjajemmaan. Sainpas samalla käytettyä Nalle Anemone -kerän loppuun, jopa niin loppuun, että pienempien sukkien varpaankärkien viimeisissä raidoissa jatkoin sujuvasti ja suht huomaamattomasti Nalle Puolukalla.
Alemmassa kuvassa tuo väriero näkyy hyvin. ;o)


Oli oikeastaan onni, että jouduin etsimään "jatkokerän", koska löysin sen sisältä kauan hukassa olleet 2,5 -numeroiset lempipuikkoni.. Minulla on pakkaus metallisia 15 senttisiä puikkoja, joilla tykkään kutoa. Näköjään tuo puikkojen lyhyys aiheuttaa harmiakin, puikot kun voivat joutua hukkaan lankakerän sisälle.

Minulla on edelleen hukassa yksi mummulta periytynyt, herkullisen oranssi jämäkerä, jonka jemmasin jonnekin itselleni, etteivät tyttäret vahingossakaan ottaisi sitä käyttöönsä. Se on ollut kateissa melkein yhtä kauan kuin nuo puikot! Mielellään otan vastaan vihjeitä siitä, mihin yksi pieni kerä voi kadota!

Tänään juhlitaan uutta vuotta, herkutellaan suklaalla, shipseillä ja vätkynvätkynkarkeilla, valvotaan ja ammutaan raketeita. Huomenna tai ylihuomenna matkustetaan muutamaksi päiväksi mummulaan.

Toivotan Teille Kaikille OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!


7 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos kuluneesta vuodesta. Blogissasi on aina kiva piipahtaa. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle

Kangaskasa kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta Pirjo-Riitta!

Kardemumma kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta. Matkaamme samoja latuja huomenna kotiin. Minulla joku muotti sinulle olisi varastoon kertyneenä.

Villanne kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

Heffaklumpen kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Olen kovasti ihastunut blogiisi :) olet tehnty paljon kauniita töitä ja nyt minulla taitaakin olla tuo Nalle Anemone seuraavassa kauppalistassa kun tulee noin kauniita sukkia :)

Marika kirjoitti...

Ihanaa uutta vuotta myös sinulle ja läheisillesi !