Sivut

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Sormikkaat

Ensimmäisenä työnä Lapaskuun Tumpputupaan sain valmiiksi sormikkaat.

Sukkia varten olen alunperin hankkinut Step -kerän, mutta jossain vaihteessa suunnitelmat muuttuivat ja sormikkaita olen siitä haaveillut jo keväästä 2009, jolloin neuloin nämä. Muistelin jonkin käsityölehden kannessa nähneeni juuri samasta langasta neulotut sormikkaat, mutta en tietenkään löytänyt sitä, vaikka pengoin lehtivarastoni läpi..

Viime yönä oli täyskuu (ikkunoista kurkin ja ihailin) ja pakkastakin parisen astetta, ja nyt aamulla mittari näyttää jo -4. Onneksi tänään ei tarvitse lähteä viemään Junioria kerhoon, sillä meillä on vielä autoissa kesärenkaat. Saa nähdä, koska joudun etsimään lämpimämpiä käsineitä käyttöön, nyt mennään vielä sormikkailla.

Palelen helposti käsistäni, ja talvella pidän yleensä kaksia, jopa kolmia lapasia päällekkäin. Ja olen aiemmin kuvitellut, etten ikimaailmassa voisi tarjeta sormikkaita, mutta hyvin ne näyttävät riittävän näin syksyllä.Perussormikkaat
Alkuperäinen ohje Drops Design -sivulta
Lanka Austermann Step
Langankulutus 58g
Puikot 2 (sormissa 2,25)
Alkuperäisohjeen mukaan ainoastaan aloitussilmukkamäärä 60s, muuten kaikki itselle sopivaksi muokattu. ;o)
Tiitiäinen seurasi vierestä, kun HäjyFlikan kanssa kuvattiin sormikkaita. Pieni kuvausassistenttini. ;o)

6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Vielä saavat Liljan kädet kasvaa noihin sormikkaisiin! ;DD Mutta kivat on sormikkaatkin. Mukavasti raidoittuu tuo Stepin väri näissä. Ihan tulee houkutus vastaavien tekoa yrittämään.

-MARI- kirjoitti...

Kivan näköiset sormikkaat!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tosi hienot. minunkin pitäisi saada srrmikkaat aikaan.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos!
Unohdin tietenkin tekstissä mainita, että jaoin kerän suunnilleen kahteen, että sain sormikkaiden alut varmasti samasta kohdasta aloitettua. Hyvin tasaisesti nuo raidat jatkuivatkin, paitsi toisessa sormikkaassa langan sävy on muuten tummempaa koko matkaa. Mutta ei haittaa käyttöä.

Sormikkaiden teko on muutenkin yllättävän nopeaa, vaikka aluksi aina tuntuu, että sormissa menee kuitenkin ikuisuus.. ;oD

Seijasisko kirjoitti...

Hienot sormikkaat!<3

kio kirjoitti...

hienot! oon elämäni aikana jaksanut tehdä yhdet sormikkaat, nyt niistä peukalo kuulunut puhki ja pitäisi saada aikaiseksi neuloa uusiksi (peukalo vaan)