Sivut

perjantai 11. marraskuuta 2011

Kämmekkäät

Olipa taas harmaa ja sumuinen päivä, aamusta saakka pilvet roikkui maassa saakka. Minä en siltikään kaipaa lunta, vaikka lapset sitä jo kovasti odottavatkin. Heidän pitäisi päästä rakentamaan lumiukkoja ja lumilinnoja ja mitä lie vallihautoja. Tänään oli juuri täydellinen päivä pyyhkäistä koko talo puhtaaksi. Lenkillekin ehdin iltapäivästä koululaisten kotiuduttua Juniorin seuraksi. Varmasti tämä energiapuuska kostautuu..

Otin piruuttani kameran lenkille mukaan ja ikuistin pätkänmatkaa. Ei niin kauhean mieltäylentävä maisema, vai mitä! ;o)


Niin, ja sitten käsitöihin.
Isoimmalle 13vee Poijanjäärälleni neuloin kämmekkäät, joita hän on jo kauan toivonut.
Lankakätköistäni esittelin hänen lempivärejään, erilaisia vihreän ja mustan sävyjä, ja tuon langan hän valitsi. Ihan hyvä valinta, sillä kämmekkäistä tuli ihan nätit.


Kämmekkäät
Lanka TeeTee Pallas
Langankulutus 50g
Puikot 2,5 ja 2,75
Silmukoita resorissa 48, kämmenosassa 52
Peukalokiilaan 7 lisäystä
Sormiin jaoin silmukat molemmilta puikoilta (pikkurillistä alkaen) 5 - 6 - 7 - 7
Sormien väliin loin aina 3 silmukkaa, paitsi etusormelle 4

Kämmekkäät on "mittatilaustyönä" neulotut, sovitin niitä vuorotellen Poijalle, vuorotellen omiin käsiini. Meillä näyttäisi Poijjan kanssa olevan samankokoiset kädet, minulla vain on vielä pidemmät sormet. Saa nähdä miten on muutaman vuoden päästä.

Kuvattava halusi itse tälläisen kuvan.

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Huhuu, olet kyllä tosi sinnikko kun jaksat tehdä lenkkiä suoralla tiellä. TAi siis tienvarressa. Toisaalta pääsee varmasti ihailemaan kaunista metsää. Asennekuva tottakai !! ;-)

Emma kirjoitti...

Kivan raikkaat! Mutta eikös nämä ole virallisesti nimeltään kynsikkäät, kun on nuo sormenpätkätkin mukana :)

MariL kirjoitti...

Kivat kädenlämmittimet! :)

Niin se vaan jaksaa tuo keskisormi olla nuorisosta hauskaa... Meidänkin ekaluokkalainen käkättää, jos pikkuveli näyttää vahingossa keskisormea, ja sit kun siltä kysyy, että mitä se keskisormen näyttäminen tarkoittaa, niin ei mitään tietoa. Mut hauskaa on. ;)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Marika; mä vaan oon niin tylsä. Mut tuolla on helppo olla omissa ajatuksissaan, kun tarttee vaan laittaa jalkaa toisen eteen. ;oP

Emma; no enpäs hoksannut ajatella, että niillä nimikkeillä on eroa. No täytyy vaihtaa, jos vielä kehtaan! ;o))

MariJ; se keskisormi vaan on niin hauska! Meillä isommat pojat opettaa sitä jo kerholaisellekin, joka nyt onneksi yleensä erehtyy sormesta (ei näytä niin pahalta!)..