Sivut

torstai 1. syyskuuta 2011

Sukkasato

Nyt kun olen saanut marjasadon kerättyä talteen ja säilöttyä talven varalle, on aika kaivautua ulos puskista, ottaa sukankudin käteen ja aloittaa Sukkasadon kartuttaminen.
Ilmoittauduin jälleen kerran mukaan Sukkasatoon ja tänään se sitten alkaa. Kaksi kuukautta neulotaan porukalla sukkia.. No, minähän en ole pitkiin aikoihin muuta neulonutkaan, joten tässä ei tule mitään muutosta arkeen..En edes muistanut, montako kertaa olen aiemmin osallistunut Sukkasatoon, vaan piti kurkkia taaemmas blogitekstejä. Olenkin ollut mukana ihan alusta saakka, eli syksystä 2007. Juniorin vauva-ajasta huolimatta ehdin silloin neuloa 9 pari sukkia, joista suurin osa meni Vaaka ryn keräykseen.

2008 olin Hillokellarissa niinkuin tänäkin vuonna, ja neuloin ohuista langoista 7 sukkaparia omalle perheelle (aika monet niistä itselle) ja kahdet pikkutossut Oys:iin.
2009 keskityin edelleen tuhoamaan ohuiden sukkalankojen varastoa, ja neuloin yhteensä 8 paria lastensukkia (suurimpien koko 39).
Liljan vauva-aika onkin sitten rajoittanut elämää paljon enemmän, ja viime vuonna sain aikaiseksi ainoastaan kolmet sukat; yhdet aikuisen, yhdet lapsen ja yhdet vauvan.

Tuosta marjasadosta puheenollen, meillä kävi omenapuulle pikkuisen köpelösti. Yhtenä iltana tuli hirveä tuulenpuuska, jolloin meidän omppupuu kaatuarysähti..tuostahan on aiemminkin katkennut oksia, kun ne on ollut niin täynnä omenoita, mutta nyt tuli sitten lopullinen lähtö!


3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onnea sukkasatoon. Voi harmi tuota ihanaa puuta.

Hanna kirjoitti...

Voi ei, noin tuuhea puu ja noin vaan kävi :-(. Minkä merkkinen se oli? Onko teillä ketään joka tekee pikkunikkarointijuttuja, omenapuu on sellaiseen hyvää ja joku voisi olla mielissään kun saisi noin paksua puuta työstettäväksi... Mietin että Tuomaskin voisi haluta pari pikku oksaa että tuolla omalla hiomakoneellaan vois tehdä vaikka voiveitsiä.
Ootko puolukatki ehtiny poimia jo? ne on vielä itellä metässä...

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos enkuli! ;o)

Hanna; juu, taisi olla liikaa painoa oksissa, kun ei olla sitä koskaan harvennettu ja nytkin oli täynnä omenoita. Merkkiä en muista, mutta sellaisia pikkuruisia omenoita teki. Meillä ei kyllä pojat nikkaroi mitään, voisin kyllä vihjaista.. ja Tuomashan voi tulla kyläilemään ja hakemaan oksia!

Niin ne puolukat. EN ole poiminut, se on miehen hommaa, minä kun en metsään mene. Pelkään karhuja jo pelkällä maantielenkillä!