Sivut

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Täällä ollaan, kaikesta huolimatta ;o)

Toiveikkain mielin aion tänäkin vuonna osallistua Sukkasatoon. Huolimatta siitä, että käsityö (huivia yrittelen) on jämähtänyt samalle kerrokselle pariksi viikoksi.. Jos nyt jokusen sukkasen kuitenkin ehtisi.


Menin sitten ja monen muun tapaan tilasin itselleni Neulekirjan! Se on etukäteissynttärilahja! Ensi kuussa ehdin vielä tilata/ostaa/hankkia jonkinlaisen lahjuksen etukäteen, jos löytyy joku pakkosaadahetijuttu. Sitten tuleekin varsinainen synttärikuukausi ja käsityömessut ja varsinaisen synttärilahjan aika. Marraskuussa saatan vielä sortua johonkin kivaan, pieneen jälkeisjuttuun.. sopivasti ennen joulusesonkia. ;oDLilja- neitosella tuli eilen 3kk täyteen. Maanantaina käytiin neuvolassa. Oltiin (imetysdementiasta johtuen?) puoli tuntia liian aikaisin paikalla, ja neitihän ehti siinä ajassa jo hermostua ja raakua niin että käytävät raikasi. Itse vastaanotolla meni sitten mukavasti, ja pikkuinen jopa hymyili terkkaritädille.. Uudet missimitat ovat nyt 58,5cm ja 5570g. ;o)Lilja tykkää "lentämisestä", niin että naurattaa. On muutenkin alkanut kovasti hymyillä ja seurustella. Leveät hymyt saa myös hoitopöydän vieressä roikkuva Laban-soittorasia. ;o)
Hymyilystä ja juttelusta huolimatta neiti on edelleen aika kärttyistä sorttia. Joku päivä saattaa mennä kitinää ja suoraa huutoa vaihdellen, päikkärit ei onnistu kuin pätkittäin ja sylissä täytyy saada olla. Seuraavana päivänä menee taas paremmin, Lilja nukkuu päikkäreitä useampaan otteeseen, syö ja seurustelee.
Neidin mahan toiminnan mukaan tässä siis eletään. ;o))Tänään sitten isommilla lapsilla koulut alkoi. Esikoinen aloitti yläasteella (ja minua jännitti HäjynFlikan puolesta niin, että meinasi yöunet mennä!) ja kolme nuorempaa jatkoi ala-asteella (kolmosella, nelosella ja vitosella) ja 6vee tyttönen, se Rinsessa, lähti eskariin.

Tuntuu se aika haikealta ja käsittämättömältä, että oma esikoinen on jo noin iso tyttö, 13vee ja yläastelainen! Vastahan sitä nyyttiä piteli sylissään ja niiskutti, että voi kun se on niin pieni, niisk ja voi kun se on niin ihana, niisk ja voi kun sille ei ikinä tapahtuis mitään pahaa, trööt (=norsun töräytykseltä kuulostava niistäminen), ja niisk uudestaan. Ihanahan se on edelleen, mutta paaljon isompi. ;o)
Niin ne lapset kasvaa ja kehittyy. Onneksi.

12 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Koulunalkutunnelmissa täälläkin: esikoinen menee jo vanhana konkarina kasille ja kuopus kutoselle. Missä vaiheessa ne kasvoi?

Villikissa kirjoitti...

Niin se aika vaan menee nopsasti. Itsestäkin tuntuu, että oma prisessani oli vasta pieni nyytti, mutta on jo 23 vuotta!

Suloinen Lilja, yhtä suloinen kuin nimensäkin. :D

Minjaana kirjoitti...

Samat tunnelmat ollu koulujen alettua myös täällä. Pienen pieni esikoiseni on jo yhtäkkiä iso teinityttö ja aloitti hänkin yläasteen. Äiskää jännitti, mutta tytärtä ei...kuulemma. :D Nuorimmainen meillä jatkaa ala-astetta vielä muutaman vuoden eli kolmoselta eteenpäin. Kyllä ne nuo nyytit kasvaa sitten nopsaan!

Matleena kirjoitti...

Kyllä näyttää kuvissa niin hymytytöltä tuo Lilja <3, etteipä arvaisi niiden perusteella kitinäpäiviä olevankaan. Mutta onneksi ne koliikit jäävät pois ja sitten vauva onkin aivan yhtä hymyä. Mutta pian kasvaa isoksi ja menee kouluun. ;)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

sanna; teillä ei sitten tarvinnut jännittää enää niin kamalasti. ;o)) No, ensi keväänä sitten taas! ;o)

Villikissa; niin, ihan turhan nopeaa tuo aika menee.

Minjaana; ei meilläkään kuulemma tytär jännittänyt, minä vaan. Enkä muista edes omaa yläasteelle menoani jännittäneeni samalla lailla!

Matleena; sitä "yhtä hymyä" tässä odotellaankin. Neuvolassakin lohduttavat, että 3kk on jonkunlainen rajapylväs. Jossain vaiheessahan vauvojen tarvii kasvaa "isoksi". ;o) Muttei sentään kouluun vielä..

Seijasisko kirjoitti...

Ihana hymytyttö.

Niin se aika tosiaan menee- me sitä ollan pian kaksistaan kun kuopuskin muuttaa tyttöystävänsä kanssa yksiin. Vaan ollaanpa saatu harjoitella kun vuosi vierähti pojalla armeijassa. Ei minua hirveasti sureta kun tiedän, että nähdään paljon ja molemmat aikuiset "lapseni" ovat täällä Oulussa. Jos kauemmaksi muuttaisivat niin sitten olisikin jo kyynelten paikka.

Puffala kirjoitti...

Lilja; ihana nimi, ihana tyttö. <3 :)

Onkohan aika ruvennut kulumaan viime vuosina jotenkin nopeammin, vai kuvittelenko vaan?...

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Sannalle uudestaan; siis syksyllä, heheh. Tai voihan sitä koulun vaihtamista alkaa jännittämään jo keväälläkin kun ala-asteelta lähtee.. (tää hiton dementia).

Seija-Sisko; silloin onkin mukava, jos lapset jää lähelle, tulee pidettyä yhteyttä eri laill.

Äiti-Puffa; en tiedä onko se tää neljänkympin kriisi vai lasten olemassaolo, että aika tuntuu menevän niin äkkiä. Ennen oli aina, että olispa jo kesä, olispa jo joulu, nykyään tuntuu, että voi kauheeta, joko taas on joulu tai kesä (tai synttärit).. ;o)

Marjut kirjoitti...

Meillä on tänä syksynä eka kerta 16. vuoteen, ettei kukaan aloita koulua.

Sari kirjoitti...

Niin ne vuodet vierii, kohta tuo teidän pikku-Liljakin lähtee kouluun. Suloinen tyttö!

♥ Hannah kirjoitti...

Suloinen Lilja! Äitinsä näköä :)

Villanne kirjoitti...

Niin se aika rientää. Meidän kuopus on jo 14v.