Sivut

torstai 16. huhtikuuta 2009

Vihreä linja

Pääsiäinen on ohi, ja se meni ihan mukavasti vaikka kyseessä oli vuoden tylsimmät ja ankeimmat juhlapyhät. Aurinko paistoi, ja lapset viihtyi pihalla. Olisivat saaneet viihtyä enemmänkin, meno oli nimittäin välillä niin riehakasta ja äänekästä, että tuntui kuin kesäloma olisi ahdettu muutamaan päivään.
Minäkin innostuin käymään kävelyllä, mutta nyt maantie on taas kuin perunapelto eikä oikein huvita lähteä kahlaamaan kuraan. Neuloin toista KPTY-huiviani ja istuin Ikeassa suunnittelemassa meille uutta keittiötä. Se olikin hauskaa puuhaa, ja tein mielestäni onnistuneen suunnitelman. Katsotaan nyt, millaisen keittiön saan. Vai saanko lainkaan. Keittiön uusiminen kuitenkin jää viimeiseksi kaiken muun remontin jälkeen.



Uusi huivini valmistui eilen, jälleen kerran pingotin sitä yhdessä juniorin kanssa. Talon kaikki nuppineulat käytettiin (taisi muutama mennä hukkaan, kun juniori pudotti koko kipallisen pitkin keittiön lattiaa..) ja muutama silmäneulakin. Huivista tuli hieman isompi kuin edellisestä, mutta niin oli tarkoituskin. Neuloin vitosvihjettä muutaman kerroksen enemmän (yksi väkänen lisää tuossa kuviossa) ja neuloin ehkä muutenkin löysempää.



Malli Lankakomeron Päivin Kevätpäiväntasausyllätyshuivi
Lanka Kamena (värinro 202)
Langankulutus 168g
Puikot 4
Huivin koko noin 93*185cm

Tässä huivi uuden kevättakkini päällä. Ei ne ihan samaa väriä ollutkaan. Mua harmittaa edelleen kovasti, että ostin tuon väristä lankaa. Kesälomareissulla ostin langat, ja kauan pähkäilin kahden eri vihreän välillä ja tuohon kauheaan granny smith-vihreään sitten päädyin. Sammalenvihreä olisi varmaan sopinut mulle paremmin, mutta tyhmä kuuntelin Häjyn Flikan mielipidettä (hänen lempivärejään nääs..)

Tuota takkia esitellessäni miehelle, hän tuumasi, että "ihan tavallinen". No tavallinen, juu. Intiaanitelttako se olisi pitänyt olla? Enhän mä herranen aika olekaan mikään juppihippipunkkari, jonka pitäisi saada uusi hapsullinen niiteillä ja kettingellä koristeltu napamittainen nahkarotsi. Mitäpä sitä muuta tavalliselle akalle kuin tavallinen takki. Tai tavallinen takki vielä tavallisemmalle akalle.



Vielä yksi kuva. On se vaan aika nätti huivi! ;o)



Eilen illalla kävin taas kirjomassa. Ei olisi pitänyt mennä, niin paljon työ tökki ja vastusti. Yritin ommella alkuperäisen piirroksen mukaan, mutta siitä tuli ihan liian tiheää (viereisestä harsimuksesta näkyy tuo lehtien tiheys), "oksan" tein ensin väärällä värillä. Jouduin siis purkamaan pariinkin otteeseen ja ketjupistothan on pirullisia purkaa. Kuvittelin tunnistavani kasvin saniaiseksi, mutta jossain vaiheessa siitä tulikin satiaitet kurjimios.


18 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Todella nätti huivi ja ihanan värinen :)

Pilli kirjoitti...

Saniaiskasvihan se siinä ilmiselvästi! Kallioimarre tuli kuvasta heti mieleeni. Ja huivi on kerrassaan hieno, tuollaisen kun saisi!

Kirsi kirjoitti...

Wau! Upea huivi!

Villa Lankala kirjoitti...

Hei,

Ensi visiitillä täällä sinun blogissa. Tulin blogi listan kautta tänne.

Kertakaikkiaan kaunis huivi:)
Niin keväisen värinen.

Outi kirjoitti...

Tosi kaunis huivi! Vaikka vihreä ei ole minun värini, niin tuo vihreä sopi todella hyvin tuohon huiviin. Upea, huokaa hän =)

Irina kirjoitti...

Onpa kaunis huivi! Tosi keväinen ja sopii todella takkisi väriin!

kio kirjoitti...

kaunis huivi! en ole muuten unohtanut sun palkintoa, postitan heti kun kerkiän :)

Matleena kirjoitti...

Huivi ei ainakaan ole aivan tavallinen, on se niin hieno! Ihana värikin siinä! :)

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Todella kaunis huivi, ihana värikin! :)
Haluatko tulla pingottamaan tuon munkin kptyh:n, kun se näyttää sulta luonnistuvan noin hyvin ;)

MariL kirjoitti...

Huivi on kaunis, ja minä kyllä tykkään tuosta kirkkaasta väristä. :)

MarjutJ kirjoitti...

Tosi upea huivi ja väri todella keväinen:)

Kristiina kirjoitti...

Ihana huivi! Kyllä värillä on väliä : ) Miulla tuo grannysmith lukeutuu suosikkeihin. Voiphan tuon värjätä tummemmaks, ite tein niin kun ihana possunvaaleenpunanen ei tuntunu omalta huiviväriltä.

Tupuna kirjoitti...

Kaunis huivi. :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos kehuista! ;oDD Minustakin tuo vihreä väri sopii huiviin ainakin sen nimen puolesta, todella keväisen vihreä. Vaatii ehkä totuttelua käyttää.. Mietin jo huivin myymistä tai vaikka laittamista koulun myyjäisiin, mutta taidan pitää itse.. ;oP

Kio: mä olin jo unohtanut koko palkinnon kun koko edellisviikon odottelin sny-pakettia. Nyt alkaa uusi jännittäminen..

Anu: pingottaminen sujuu kun on hyvä alusta ja touhukas pikku apulainen, heh. Voin kyllä pingottaa huivisi.. ;o))

Seijasisko kirjoitti...

Kaunis, kaunis ..todella kaunis.<3

Hepuli kirjoitti...

Aivan ihanan värinen huivi!! Tahtoo kans :)

Hanna kirjoitti...

Oliko sulla tämä tänään päällä? Se päälläoleva oli aivan ihana! Harmitti kun en muistanu enää hiplata ja kehua sitä sulle siinä lähtiessä... :-)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hanna: juu, tuohan se oli. ;o))