Sivut

lauantai 15. maaliskuuta 2008

Helmirannekkeet

Nämä ovat helmirannekkeet, eivät patalaput, vaikka värin perusteella niin voisi luullakin. ;o))

Aloitin helmirannekkeeni jo pari vuotta sitten. Ensimmäisen neuloin yhdessä päivässä, toinen alkoi sitten tökkimään ja ryttäsin ne kaapin perukoille piiloon. Nyt välityöksi kaivoin rannekkeentekeleet esille, ja toisesta olikin vain puolet tekemättä. Olisin saanut senkin neulottua valmiiksi jo eilisiltana, jos neulomista ei olisi keskeyttänyt lasten kanssa saunassa käynti, ruoanlaitto, pyykinlaitto (kuivumaan siis), syöttäminen, juottaminen, vaipanvaihto ja nukuttaminen.
No, olisinhan minä saanut sen valmiiksi jo kaksi vuotta sitten, jos vain olisin viitsinyt.

Mikä lie mielenhäiriö vaikuttanut langan värivalintaan! Tuli varsinaiset arkirannekkeet, joita voi käyttää vaikka (liian pienen) villatakin kanssa. Hmm.

Lankana on sinisen-vihreän-punaruskean-sinapinkeltaisenkirjava Sandnesin Lanett, jota kului 30g. Helmikuvion malli (jos kuvasta jotain saa selvää) on Norjasta. Yhteen rannekkeeseen (ja viiteen mallikertaan) tarvittiin 335 helmeä.

Neuloin rannekkeet kakkosen puikoilla, koska mulla ei silloin vielä ollut pienempiä puikkoja. Nyt jo on! Ostin nimittäin Seinäjoen käsityömessuilta 20 sentillä joltain "vanhan tavaran pystiltä" 1,5 numeron sukkapuikot. Niillä voisi kokeilla neuloa toiset..
Keskeneräisiä töitä mulla on vielä yksi Vaaka ry:lle tarkoitettu keskosneule, jonka aion purkaa.. Tuleepahan samalla pestyä. Mulla oli joskus jäänyt neuletakki olohuoneen pöydälle ja lapset oli vahingossa kaataneet siihen päälle tuttipullon. Maitotahraisena neule on odottanut uutta tulemistaan (tai tuhoaan) useamman vuoden, tulee nyt sitten pestyä langat samalla kun puran.

Huovutettu laukku odottaa vuorittamista ja vetoketjun laittoa. Olen laukun kaivanut monta kertaa esille tehdäkseni sen valmiiksi, mutta aikansa apukeittiössä päälliseltä toiselle pyörittyään, laukku päätyy takaisin kaappiin. Mutta jos tällä kertaa..?Laitoin tähän kuvan yhdestä mun muistiinpanovihon sivusta. Siitä näkee ja ymmärtää, miksi mä en harrasta montaa keskeneräistä neuletta yhtäaikaa.. Mä yleensä muutan valmistakin ohjetta pitkin matkaa ja teen itselleni tarkkoja muistiinpanoja, joista en sitten jälkeenpäin saa mitään selvää..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa erittäin tutulta. Monta työtä jää kesken, jotkut marinoituu ihan konkreettisesti =D Viimeksi marinoin huopasta sekamehuun, hehe.
Värikylläiset rannekkeet!

Anonyymi kirjoitti...

Pirtsakat rannekkeet! Itsekin olen yhdet tehnyt ihan vaan mustana, mutta en ole niitä oikein osannut käyttää.
Mukavaa pääsiäsen aikaa!