Sivut

torstai 11. heinäkuuta 2013

Syreeninvärinen jakku

Jo kesäkuun puolivälissä valmistui tyttärelle jakku. Muuten jo valmiina se odotti nappeja parisen viikkoa, ja nyt sitten toisen mokoman päästäkseen julkisuuteen.

Langan hankin vuosi sitten täydellisenä yllätysheräteostoksena, kun puolijuoksua kuljin kaupungin läpi, hieman hiljensin vauhtia Somikin kohdalla, ja ikkunan läpi pongasin alekorit kaupan lattialla. Parkkiaikaa oli muutama minuutti jäljellä, joten päätökset piti tehdä nopeasti. Ei kun kerät mukaan ja kotiin ajelemaan. Ostosta olen ehtinyt katua monet kerrat, mutta tehty mikä tehty!

Ravelrysta laitoin muutaman mallin näytille ja tytär valitsi niistä itselleen mieluisimman: February Lady Sweater. Malli, josta pelkästään Ravelryssa on tehtynä reilusti yli 12 000 neuletta! ;o))


February Lady Sweater (by Pamela Wynne)
Koko ~xs (pienin)
Lanka SandnesGarn Duett (55% puuvilla /45% villa)
Langankulutus 6 kerää
Puikot 4 ja 5
Muuta Olipas kätevää neuloa ylhäältä alaspäin, kun lankaa on rajoitettu määrä. Jätin välillä helman kesken ja tein hihat valmiiksi ja sitten jatkoin helmaa langan loppuun asti.


Neuloin ohjeen pienimmän koon mukaan, mutta tein pieniä muutoksia matkan varrella.
Neuloin kiilalevennykset ohjeen mukaan (18 krt.) mutta jatkoin vielä sileää pari senttiä. Langankiertolisäykset tein neulomalla saman silmukan kahteen kertaan (kfb), ja niitä tuli yhteensä vain kaksi etukappaleisiin ja 6 taakse, hihat jätin ilman lisäyksiä. Kainaloon loin ohjeen mukaiset 7 s., jotka hihassa kavensin vähitellen pois.
Jakusta tuli ihan sopiva tuollaiselle hoikalle tyttöselle.
10 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Mukava takki ja on kivan värinen. Ylhäältä alapäin neuloa hmm.. Kaunis on.

Sude kirjoitti...

Voi miten kaunis jakku ja mikä parasta, löysin ohjeen suomeksikin. Tämä on yritettävä tehdä itsekkin. Kiitos sinulle mallin löytämisestä :)

Auli kirjoitti...

Kaunis! Olen kerran tuon mallin tulostanutkin siinä mielelää, että tekisin, mutta,mutta... vielä on tekemättä. Tosi kaunis ja suloinen, ehkä myös minäkin...

MariL kirjoitti...

Kivannäköinen jakku!

Pilvikirsikka kirjoitti...

Ihana jakku. Saakohan tuota pitsineuletta suomeksi mistään? olisi niin kivan näköinen tikuttaa johonkin puseron etumukseen.
Muuten, pese tuo lanka varoen. Mulla se vanuttui koneessa. Kannattaa laittaa 30:n villapesuun tai pestä käsin, ettei mene kaunis neule pilalle.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis jakku! Minullakin on ollut tuo jonossa jo pitkään, ei vain ole tullut aloitettua.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos!

Minullakin tuo malli on ollut kauan jonossa ja tulostettuna, mutta kerran jo poistin sen jonosta.. Mutta nyt tytär tykästyi siihen ja voila. ;oD

Pilvikirsikka: kait sem löytyy suomeksi, koska Sude oli löytänyt!
Hyvä kun varoitit varovaisesta pesusta, toivottavasti muistan sen vielä sitten joskus, kun pesen jakun!

Seijasisko kirjoitti...

Etpä ostanut noita lankoja turhaan kuitenkaan , kun noin söötin jakun sait niistä tyttärellesi aikaseksi!

Sinikka kirjoitti...

Kaunis jakku niinkuin kantajansakin.

santra kirjoitti...

Nätti jakku. :)