Sivut

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Käsityömessuilla ym.

Lauantaina suuntasin kahden vanhimman tyttären kanssa Oulun käsityömessuille.

Messuille oli kyllä suunnannut (turhan) moni muukin oululainen, mutta ihmisruuhkasta, mummojen kyynärpäätaktiikasta ja nuorien äitien hyökkäysvaunuetenemisestä huolimatta jaksoin kulkea messuilla suht rauhallisin mielin ja tutkiskella myyntipöytien antia. En ollut etukäteen suunnitellut mitään ostoksia, enkä mitään uutta ja ihmeellistä bongannutkaan. Lähinnä sukkalankaa ostin, sitä sitten useammassa värissä, joitain koruja joululahjoiksi, pussukan Virkkuukoukkuselta, ja söpön mekon PikkuRinsessalle, siinä ne oli meikäläisen hankinnat. Yhtä käsilaukkua jäin harmittelemaan, tai siis sitä, etten malttanut sitä ostaa.. olin just vaihdattanut vetoketjun vanhaan käsilaukkuuni ja maksanut melkein yhden käsilaukun hinnan.. joskus suhteellisuudentaju olis poikaa!

Tyttäret kulki messuilla enimmäkseen kahdestaan, heitä kun kiinnosti lähinnä helmi- ja askartelujutut, jotka taas ei ole lainkaan mun juttuni. HäjyFlikka toki osti itselleen pari kerää sukkalankaa ja vyyhdin vironvillaa. Alkaa tyttö oppia! ;oDViime viikon perjantaiksi oli luvattu syysmyrskyä. (Edellinen myrskynpoikanen kesti ehkä vain tunnin, ja sen onnistui kaataa meiltä omenapuu.) En tiedä, oliko kaupungissa pahempi ilma, ainakin siellä oli kuulemma tramppoja lennellyt ja puita kaatunut, mutta meillä ei kyllä yhtä sähkökatkosta ja puuhellassa kokkaamista lukuunottamatta tapahtunut mitään jännää!

Yksi puu tosin lähti meidän pihasta. Myrskyllä ei asian kanssa ole tekemistä, ihan Isäntä Ite oli asialla. Terijoensalava oli niin laho, että sai kaatotuomion jo keväällä. Olisin halunnut kaadettavaksi muutakin, mutta täytyy ilmeisesti itse opetella moottorisahan käyttöä. Kyllä sit metsää kaatuu..Sukkasadon Hillokellariin sain valmiiksi yhdet isomman lapsen junasukat. Ne valmistuivat jo maanantaina, mutta ehdin vasta eilen päätellä lankoja, joten sukat taas myöhästyivät viikon saldonlaskennasta.. tuntuu olevan mun kohtaloni, että kaikki tapahtuu pikkuisen myöhässä!


Junasukat
Koko 32
Lanka Nalle Aloevera
Langankulutus 75g
Puikot 2,5 ja 2,75
Silmukoita 52

Nämä ovatkin varsinaiset jämäsukat, sillä onnistuin kuluttamaan sukkiin sinisen ja vihreän Nallen loput. MustikkaNallea jäi vielä pikkuinen nytynen, mutta sen taidan antaa EkaluokkalaisRinsessan virkkauksiin. ;o)

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Mukavan näköisiä ostoksia ! Oli kiva nähdä vaikka ihan äkkiseltään. :-)

Matleena kirjoitti...

Eipä me sitten vieläkään onnistuttu törmäämään. Mutta olihan siellä messuilla tosiaan muutama muukin. ;)

Mukavan näköiset sukat saitkin niistä jämistä aikaan.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Juu, oli mukava nähdä. Matleenankin taisin vilaukselta nähdä!

Mun ostokset on yleensä aina sukkalankaa.. mä kun en mitään luksusta malta ostaa..