Sivut

tiistai 28. lokakuuta 2008

Sukat Opalista

Vietettiin syyslomaa mummulassa Pohjanmaalla, ja terveeksi vaihteluksi melkein ilman nettiä (miehellä "pakollinen" työkone mukana.. kulkee mukana kuin liimattu). Sunnuntaina kotiuduttiin. Koululaisilla alkoi uimaviikko ja minulla jatkuu Operaatio Huusholli. Mies pitää vielä toisen viikon lomaa, onkin nyt viemässä 4vee neitiä kerhoon. Kotona juniori nukkuu päikkäreitä sängyssään, kissa kuorsaa sohvalla. Mulla ihana rauha istua koneella.

Syyslomalla valmistui tyttärelle sukat Oulun käsityömessuilta löytyneestä Opal-langasta. Ihanan vihreä-harmaa-musta väri on nro 2037 (Veronica die Wilde), josta tulee mieleen minttulakritsajäätelö. Namnam.

Nostakaa marakatti puuhun, kuvaus alkaa..Malli: perussukka, kärjestä aloitettuna
Lanka: Opal
Langankulutus 91g (parsimislankaa jäi 6g)
Koko: 37/38
Silmukoita: 60
Puikot: 2
Minä olen ihastunut tuohon "väärinpäin" neulomiseen. Viime talvena neuloin ensimmäiset kärjestä aloitetut sukat, ja silloin se ei oikein iskenyt, mutta nyt olen ihan lääpällään. ;oD Tulee istuva sukka, jota on mukava sovittaa pitkin matkaa..

Nämä sukat neuloin firestarterin ohjeella muuntaen sen perussukaksi sileällä jalkuimella, ilman krumeluureja.Loppuun itselleni muistiin ohjeen tapainen. ;o)

Kärkialoitus 10s.
Levennys joka krs kunnes puikoilla 10s. Joka 2.krs kunnes yht 60s (15s/p).
Neulo sileää kunnes työ n 12cm.
Aloita kiilalevennykset joka 2.krs yht 18*.
Lyhennetyt krst 22s:lla, 6-10-6.
Kantapää 30s. Puikon lopussa neulo aina viimeinen silmukka kiilalevennyssilmukan kanssa yhteen kunnes kaikki 18 silmukkaa (mol puol) neulottu pois.
Muutama krs sileää, aloita resori 2o2n.

Jos ihmetyttää, saa kysyä. ;oD

Sukat menevät Hillokellariin.

Vielä yksi sukka pitäisi saada valmiiksi, että saan viimeisen sukkaparin hillottua. Täytyy olla ahkerana jos aion ehtiä..

SNY- paketti on saapunut, ja Kikiltä sain mieltä lämmittävän tunnustuksen. Kiitos molemmille! ;oDD Mutta niistä lisää paremmalla ajalla. ;o)

2 kommenttia:

Tupuna kirjoitti...

Hyvin istuvat kauniit sukat:)

♥ Hannah kirjoitti...

Ihanat!

Tuo väri on mitä mainioin, sopii sekä pojalle että tytölle!