Sivut

maanantai 8. marraskuuta 2010

Lapaskuun ekat

Omalta osaltani persshheelleen menneen Sukkasadon (tulos jäi reilusti alle puoleen tavoitteestani) jälkeen osallistun jälleen toiveikkaana Lapaskuuhun. Ja täynnä suuria suunnitelmia. Itselle sormikkaat tai mielellään kahdet. Jokaiselle lapselle uudet lapaset, niitä kun tarvitaan.. vaikka kuinka olisi vaihtolapasia ja vaihtolapasten vaihtolapasia, ja vaikka kuinka niitä illalla kantaisi pesuhuoneeseen kuivumaan (tai marmattamalla yrittää saada lapset viemään omansa kuivumaan..) usein kouluaamuisin eteisestä löytyy enimmäkseen parittomia tai märkiä lapasia..Ensimmäiset valmistuneet on ihan peruslapaset
Koko 6-vuotiaalle (EskariRinsessalle)
Lanka Viking Sportsragg
Langankulutus 50g
Puikot 2,75 ja 3,25
Silmukoita varressa 36, kämmenessä 40, kämmenosan pituus 14cmSyyslomalla käytiin taas mummulassa. Tultiin takaisin oikean saaliin kanssa, no yksi omenalaatikkokin sieltä vielä kantautui, vaikka jääkaappi jo pursuaa omenahilloa ja omenaa ja omenapiirakkaa ollaan syöty kyllästymiseen asti.. mehuakin piti jo kokeilla.., mutta se varsinainen ilonaihe on pahvilaatikollinen LANKAA mummun kätköistä. On ihan uusia, tai siis ties kuinka vanhoja mutta korkkaamattomia, keriä, mutta myös minun jämäkeriäni (ajalta kun ei itse tarvinnut kustantaa ostoksiaan..), mutta suurin osa taitaa olla mamman sukka- ja lapastehtaan jäämistöä.

Kokonaiset kerät olen jo varannut itselleni, mutta HäjyFlikka ja EskariRinsessa himoitsevat lankoja myös. Isompi virkkaa amigurumeja ja nuorempi harjoittelee kiinteitä silmukoita, virkkaa pupulle peittoa. ;o)Sitten muutama kuva pihamaalta. Meillä on jo oikeasti lumi maassa, nämä on otettu vähän ennen lumentuloa.8 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Hienoja vanhoja lanka-aarteita, niistä syntyy yhtä jos toistakin.
Meillä ei juuri lapasia käytetä, mutta sukat on aina hukassa. Eikä muka ehdi omillensa neuloa!

TiinaK kirjoitti...

Hieno lankalöytö!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa ihania lankoja ja nuo lapaset on varmasti lämpimät.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Meillä kyllä lapset käyttää nykyään lapasiakin. Pienempänä kaikilla oli käytössä pelkkiä toppakintaita, mutta nyt isompana tuntuvat tykkäävän vanttuista (vaikka lumipallokelillä niitä täytyy vaihtaa vähän väliä..)

Minustakin ihana lanka"löytö". Mulla kun ei oikein kerry jämälankoja, kun yritän aina käyttää langat heti loppuun, tai sitten tyttäret hassaa ne johonkin karvapalloihin tms, nyt on ihana päästä "penkomaan"..

- H - kirjoitti...

Kuulostaa tutulta tuo märät tai parittomat lapaset ongelma aamuisin. Sen lisäksi meillä on vielä parittomia villasukkia.

Kiva lankalöytö sinulla.

Maila kirjoitti...

Eka kertaa täällä blogissasi ja täällähän on vaikka mitä kaunista. Ihanat noi liilat lapaset tai vanttuut, kuten meilläkin sanotaan. Ja hienot sukat on tyttäresi neulonut. Mun 13v teki neuletakin koulutyönä.

Megi kirjoitti...

Vau mikä lankalöytö. Nykyajan langat (Novita) nukkaa ja nyppää jo puikoilla, mutta vanhoissa langoissa on ihan eri meininki.
Vanhemmissa käsityöohjeissa kerrotaan usein langan nimi mutta koostumus tiheys ja metrimääristä ei ole mainintaa joten olisi mukava jos ehtisit laittaa vähän lankojen tietoja ylös ja jakaa sen täällä blogistaniassa joskus. Myös tieto mitä nykyajan lankaa ko. lanka vastaa tuntumaltaan olisi kallisarvoista tietoa.
Jämäkerät näyttäisivät värimaailmaltaan olevan melko hyvin sopusoinnussa keskenään, joten siitähän voisi tulla teille yhteinen torkku tai mummonneliö peitto projekti.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Megi; minäkin mietin, että noista saisi ainakin isoöidinneliönpeiton(paljon ruskeaa ja turkoosia). ;o)
Saman olen minäkin noista vanhoista ohjeista huomannut.. eipä tule niitä paljon käytettyäkään, kun ei jaksa arvuutella oikeaa silmukkamäärää.. Voisihan noita lankatietoja laittaakin, ainakin kun tulee joku lanka käytettyä.