Sivut

maanantai 30. kesäkuuta 2008

Hairahduksia

Syntisyys jäytää, tai ainakin pieni syyllisyys painaa, kun kotiäiti hairahtuu netissä surffaillessaan ostoksille.
Turhuuksiin tuhlatut rahat olisi voinut käyttää johonkin tarpeellisempaan tai hyödyllisempään, kuten lapsen uuteen polkupyörään. Nyt pyörän satulaa nostetaan ylemmäs, ettei lapsen tarvitse polvet koukussa ajella, ja äitinsä iloitsee omista hankinnoistaan. ;o)

Huutonetistä ostin vanhan Otavan Virkkauskirjan, jota olen jo kauan havitellut. Se on ehdottomasti paras kaikista niistä kahdesta (no okei muutamasta) virkkauskirjasta, joihin olen tutustunut.

Kudo kangasta- kirja taas on hyvä alku kankaankutojan tielläni. Tosin ilman kangaspuita elelen edelleen , mutta on sitten opas valmiina jos ja kun joskus puut saan hankittua. Jokin vastaava kirja mulla on ollutkin,tosin en muista, olenko sen hävittänyt vai onko se mummulassa vielä jossain tallella.AdLibriksestä tilasin Inspired to Knit- kirjan. Aivan ihania malleja, joita toivottavasti tulee joskus toteutettua. Hmm.Secretwoolista sitten sorruin tilaamaan kaksi 50g vyyhtiä sukkalankaa, Lorna's Shepherd sock-lankaa, sävy Flames. Niin ihana väri, etten edes yrittänyt vastustaa kiusausta. ;o)) Oih ja voih. Olivat alennuksessa, muttei silti mitenkään halavalla.. Noista kun neulon sukat itselleni, tiedä maltanko edes käyttää..Olenhan minä jo pitkään ollut ostamatta uutta lankaa ja sinnikkäästi neulonut koko tämän vuoden vanhoista lankavarastoista. On tuota varastoa jo kertynyt kymmenisen kiloa, ja kun osalle langoista on ihan oikeasti suunnitelmia, niin ei ole hirveän vaikeaa olla ostamatta uutta lankaa (perinnöllinen laihialaisuus on sekin joskus suorastaan rasite).
Mutta satunnainen hairahdus auttaa taas jaksamaan!

Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä tämänpäiväinen ostos, neulojapupu- ja saunapupumukit. Olivat Eka-Marketissa tarjouksessa vielä tänään 9,95e/ kpl. Koko kuukauden olen sinnitellyt ja itselleni uskotellut, etten tarvitse noita mukeja vaan keskityn keräämään muumimukeja. Mutta kuinka ollakaan, kun oltiin viety pojat jalkapalloharjoituksiin, lähdettiin marketteihin, jossa kiropyörälliset ostoskärryt vetivät suoraan ko. marketin mukihyllyille. Siinä sitten auttanut kuin kantaa omansa pois.Juhannusruusu jo availee ensimmäisiä nuppujaan, mutta tässä komeilee pihamme kaunistus lumipalloheisi, ei vielä täydessä kukassaan.

8 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Kävin kanssa kuolaamassa Secret wool'n lankoja vaan en vielä sortunut. Meillä täällä Etelä-Karjalassa alkaa lumipalloheisi juuri lopetella kukintaa samoin juhannusruusu. Pioni aukaisi ensimmäiset nuppunsa tänään. Saarenmaalla viime viikolla kukkivat sormustinkukat ja jasmikkeet (ja monet muut ihanat)

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa, muitakin eteläkarjalaisia täällä kommentoimassa! Voi mitä herkkua onkaan tuo punainen lanka! Oitis on mentävä Secretwoolin sivuille lisää silmäniloa saamaan. En kuitenkaa aio nyt ostaa ... ainakaan paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin teki suuria vaikeuksia kiertää aamulla pupumuki-hylly kaupassa. Mutta sainpas ihtiäni niskasta kiinni ja ohitin hyllyn sujuvasti...vielä.
Sitten lankamopo kyllä vähän karkas käsistä...liityin titiyyyn ja secret woolin sukkalankaklubeihin!
Perustelin sitä itelleni sillä kun en polta tupakkia..sehän on ihan kauhia rahamäärä mikä säästyy, että kyllä siiä voi vähän lankaa tilata, voihan?
Kyllä kotiäitikin jotain piristystä aina tarvii, että älä yhtään tunne syyllisyyttä!
-Nonna-

Palaga kirjoitti...

Ihania kirjoja ja lankoja! Tuota saunamukia en ole vielä nähnytkään, tahdon saada samanlaisen.

Anonyymi kirjoitti...

Poikkesin taas kurkkaileen blogiisi.
Onnea myös kymppitonnin täyttymisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Missähän vika, kun kommenttini kello on vielä eilisessä.
Oman koneeni aikarauta sanoo, että on 2.8.2008 klo 7.40

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Meillä pihlaja ehti kukkia, muut on tosiaan vasta alullaan. Ihan mukavaa muuten, mutta taitaa jotkut kasvit syksystä jäädä kokonaan kukkimatta täällä oulun korkeudella.. tahtoo kanssa etelään.

Niitä lankaklubeja minäkin katselin, mutten malttanut osallistua. Aika kallista, vaikka ihania lankoja varmaan olisikin luvassa.. Mutta toisaalta, sillä hinnallahan saa jo puserolangat! (Mutta ajattelin kyllä tilipäivänä sortua, mutta katsotaan nyt.) ;o)

Juu, tuo saunamuki oli mulle enemmän se must-hankinta. Kauniin värinen muki, ja ihana aihe siinäkin.

Kävin vihdoin asetuksissa muuttamassa oikean aikavyöhykkeen. ;o) Nyt pitäisi näkyä oikea kellonaika.. olen joskus itsekin ihmetellyt, miksi omissa kirjoituksissa on aina väärä aika, mutta eipä tullut mieleen, että sille tarttis ja vois tehrä jotain!

Nii juu, ja 10 000 tuli tosiaan täyteen. Täytyy järjestää arvonta (kun kaikki muutkin)!! ;oDD

Anonyymi kirjoitti...

Kivat ostokset, nauti nyt rauhassa ilman huonoa omaatuntoa. Muistathan: onnellinen äiti -> onnelliset lapset.
Meillä lumipalloheisi jo varisti kuihtuneet kukkansa... :(