Sivut

keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Isoäidin neliöitä

Löysin eilen sattumalta vanhasta Modasta kippura- eli röyhelöhuivin ohjeen, ja kun nurkissa on viime vuodesta saakka pyörinyt muutama kerä paksua Cortina-lankaa (100% villaa), ajattelin kokeilla huivin tekoa.
Osa lapsista on kutsuttu perjantaina kaverisynttäreille, ja huivi voisi olle kiva lahja viedä tytölle, joka muutenkin tykkää kaikesta "hörhöstä".. En viitsi lähteä marketteihin yhden lahjan takia ja lahjakätkökin ammottaa tyhjyyttään. Vuosi sitten joulualesta löytyi kaikkea kivaa odottamaan kaverisynttäreitä, tänä vuonna ei kerta kaikkiaan mitään.

Niin, huivista. Mulla ei tietenkään ollut sopivaa virkkuukoukkua, joten soitin miehelle töihin, että jos tulisit kaupan kautta ja ostaisit mulle virkkuukoukun. Ja se lutuna osti kaksi!

Viime keväänä oli vähän samanlainen tapaus. Piti päästä kokeilemaan isoäidin neliöitä heti eikä hetken päästä. Mies oli silloin Muhoksella käymässä, ja mä soitin ja pyysin tuomaan virkkuukoukun (jos yleensä löytää käsityöliikkeen).. Mies toi, ja vielä Addin koukun. Vau!

Juniori syntyi siitä parin päivän päästä, ja mulla virkkaaminen siirtyi syyslomalle saakka..
Mutta tämän verran on tilkkuja valmiina (katso pikaisesti räpätty kuva), ja tarkoituksena olisi virkata lehtikuvassa näkyvän puseron tapainen eskarilaisneidille. Tosin yläosan teen yksivärisenä vaaleanpunaisella woolilla, ja sitä mulla on vain noin 200g.. voi olla että tulee pelkkä liivi.
Aamulla käytiin esikoisen kanssa taas hammaslääkärissä (oikomishoitoja) ja puolen päivän maissa pitää lähteä koululle ekaluokkalaisen terveystarkastukseen mukaan. Kiirettä pitää kotiäidilläkin! (Miksi kaikki osuukin aina samalle päivälle.)

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Minä olen myös virkannut tuon samaisen mallin mukaan puseron itselleni. On ihana malli virkata, tykkään. :) Ja se on nätti myös.

Juu, kyllä kotiäidilläkin on kiireitä, meilläkin oli eilen sekä aamu- että iltapäivällä menoja ja taas tänä aamuna piti herätä tavallista aikaisemmin, että ehti vaihteeksi terveyskeskukseen. Käy se tämäkin ihan työstä... ;) Kalenteri on melkein samalla tavalla täynnä kuin silloin, kun kävi töissä. :D