Sivut

lauantai 8. syyskuuta 2012

Saltkråkanit

Minulla on ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin kaksi (2) neuletyötä kesken. Olen niitä neulonut vuorotellen aina tilanteen mukaan. Liivarin neulominen nakuttaisi tietty enemmän, mutta koska Sukkasatoon olen ilmoittautunut, tunnen velvollisuudekseni kantaa sinne oman osuuteni. ;o))

Eilen neuloin sitten oikein urakalla saadakseni ensimmäisen sukkaparini valmiiksi sunnuntaiseen saldonlaskentaan. Ja onnistuin!


Malli Saltkråkan   (ullaneule)
Koko 40
Lanka Vuorelman (Yli)veto
Langankulutus 99g
Puikot 3 ja 3,25
Silmukoita varressa 55, jalkuimessa 56Neulon ja tykkään neuloa sukkia enimmäkseen ohuista sukkalangoista, niinpä paksumpiin lankoihin siirtyminen tuotti pikkuisen ongelmia. Ennen kuin olin edes päätynyt ko. malliin, neuloin ainakin neljä aloitusta, vaihdoin puikkoja ja muuttelin silmukkamäärää, viidennellä kerralla pääsin vartta jo kymmenen senttiä vartta, mutta sekin meni purkuun. Mutta kun minä en luovuta harmaiden hiuksien uhallakaan, lopulta osat napsahti kohdalleen. Lisäsin alkuperäiseen malliin muutaman silmukan (=7), ja hyvät tuli. Jossain vaiheessa pelkäsin langan loppuvan kesken ja kaivoin perintöjemmastani lähes samanväristä jatkolankaa, mutta sitä ei sitten tarvittukaan..

Ja loppujen lopuksi tykästyin malliin niin, että aion neuloa sillä toisetkin!

8 kommenttia:

Näppi kirjoitti...

Kauniit nämä sukat kuin myös molemmat in ja out -sukat. Mulla tahtoo olla ongelma toisinpäin, kun oon yrittäny siirtyä paksummista sukkalangoista ohuempiin, niin purkamista tullee aikalailla alakuun. Välillä se on kyllä ihan lannistanutkin ja sukat on jääny kesken.
Mukavaa syksyä! :)

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Upeita, upeita sukkia!

Seijasisko kirjoitti...

Ihanat sukat taas. Olenpa tainnut itsekkin joskus samalla mallilla neuloa, mutta ei mulla niistä näin nätit tullu.

intsu kirjoitti...

Todella kauniit sukat olet tehnyt ja yksivärisessä langassa kuvio pääsee oikeuksiinsa.

Sirpale kirjoitti...

Kauniit ovat, aloitin tuon sukan myös torstaina nallesta pähkäilin harmaan ja punaisen värin välillä, teen siis kummatkin. Ihanat!

Matleena kirjoitti...

Kauniit ja hyvän väriset sukat! Minäkin olen tehnyt kai parit Saltkråkanit ja tykkään mallista niin, että olen ajatellut tekeväni lisää. Sukkasatoon osallistuin minäkin, mutta taitaa minun osuuteni jäädä tänä vuonna vähäksi (yhdet tossukat tähän mennessä).

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos Näppi, Mervi, Seijasisko, Intsu, Sirpale ja Matleena!! ;o)

Hepsi kirjoitti...

Upeat sukat!