Sivut

tiistai 2. helmikuuta 2010

Asusteita

Kiitos kommenteista ja onnitteluista tuohon edelliseen tekstiin, palaan aiheeseen paremmalla ajalla, nyt pikaisesti käsityöasiat alta pois. (Mies vei pienimmät kerhoon, ja mä ajattelin lähteä lumisateeseen rämpimään kävelysauvojen kanssa, niitä voi tarvita, lunta on sentään melkein polveen saakka..)

Viikonlopun välitöinä puserolankoja odotellessa ja lankavaraston tuhoaminen mielessä valmistui yksi pipo ja pari baktusta. Luulin voivani ohittaa koko baktusmanian pelkällä tuhahduksella ja olankohautuksella, mutta niin vain sorruin minäkin mallia kokeilemaan. Toosssi helppo ja mjukava malli neuloa, kun ei metelin keskellä jaksa edes ajatella.Baktus
Lanka Puro Kanervikko
Langankulutus 93g
Puikot 5
Huivi meni heti keskimmäisen tyttären käyttöön
Muuta Olipas tönkköä neuloa noin paksuilla puikoilla, ei oikein miunmakkuun!


HäjyFlikka sai sekä huivin että pipon. Lanka on yli vuosi sitten Pökkylän tuvasta halvalla hankittua tarjouslankaa, josta olen aika ajoin neidille tarjonnut tekeväni huivin. Tarjoukseen ei yleensä olla reagoitu mitenkään.. mutta kun vaan aloin neulomaan, niin johan alkoi HäjyFlikka kysellä, että saahan hän tuon huivin.. hmmp!Baktus
Lanka Cool flamme
Langankulutus 100g
Puikot 10
Nuo kymppipuikot ne vasta hirveät seipäät oli!Mariomyssy
Lanka Cool flamme
Langankulutus 88g
Puikot 5
Silmukoita 64,
ensimmäisen lisäyksen jälkeen 80s ja toisen lisäyksen jälkeen 88s.
Kavennukset 17cm:n jälkeen: 6o 2o yht, välikrs, 5o 2o yht, välikrs jne.

8 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Nättejä ovat molemmat baktukset ja myssy myös.

Puffala kirjoitti...

Baktus on loppujen lopuksi nerokas malli; tarvittaessa simppeli aivottoman hetken neule ja kuitenkin helppo muunnella. Yksinkertainen monesti ON kauneinta, eipä siis ihme että kivat huivit tyttärille syntynyt. Ja pipokin on kiva!

Meillä sai freessin aamuherätyksen, kun lapioi pihalta sen verran lunta että pääsi autolla liikkeelle. Kotiinpalattua olikin hyvä kuntoilla tuon polviin ulottuvan hangen kanssa. Mutta silti mä tykkään enemmän tästä kuin niistä kovista pakkasista! :)

MariL kirjoitti...

Kivoja neuleita!

-sanna- kirjoitti...

Meilläkin huomaa, että ei kannata paljon kysellä. Jättää vaan tyrkylle, niin kyllä ne jollekin kelpaa. Hienot Baktukset.

-maria- kirjoitti...

No voi mun hitaan järkeni kanssa! Siis ONNEA! Edelliseen postaukseen kyllä kommentoin, mutta vasta nyt hoksasin, mistä ne muut niin kovasti onnittelivat - se ei ollutkaan vain takin valmistumisesta ;-)

Varo vain - minäkään en ole muotineuleiden suuri ystävä, mutta niin vaan kaksi Baktusta on jo valmistunut, ja kolmanteen tuli tilaus (mieheltä!) tänään.

Kristiina kirjoitti...

Hienot baktukset. Mukavaa odotusaikaa!

Irina kirjoitti...

Kauniita huiveja ja myssy! Ja upea palmikkotakki tuolla aiemmin. Tosi lämpimännäköinen!
Hyvää vuoden alkua ja onnea täältäkin!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Juu, ihan kiva mallihan tuo baktus on, ja meillä ainakin HäjyFlikka parin päivän käytön jälkeen, kehui, että on hyvä huivi käytössä kun siinä ei roiku ylimääräisiä lärpäkkeitä edessä niinkuin tavallisissa pitkissä kaulahuiveissa.
Ja onhan mulla pari vyyhtiä ihanaa sukkalankaa, joista en osaa päättää teenkö sukat vai baktuksen..


Kiitos Maria, Christina ja Irina! ;o)

Sanna; tuota tyrkylle jättämistä meilläkin voisi kokeilla ainakin lapasissa, ne on kaikilla aika samankokoisia nytkin. Tai sitten käy niin, että niistä tapellaan jo keskeneräisinä.. ;o)