Sivut

lauantai 17. tammikuuta 2009

Sinikirjavat sukat

Vuoden 2009 sukkasato avattu!
Vielä eilen en antanut lattialla lymyävien villakoirien häiritä, hyppelin keittiöön asti levinneiden lelujen yli (tai potkaisin sivummalle), ja keskityin neulomiseen. Sain valmiiksi sukat, jotka toiveikkaana suunnittelin säästäväni ensi joulun pukinpussiin. Satuin kuitenkin muistamaan, että miehellä on loppukuusta synttärit, joten taidan lahjoa häntä uusilla sukilla. Miesraukalla ei olekaan ennestään kuin 7veikasta neulottuja sukkia, niin kerrankin vähän hienommat sukat hällekin. ;o) Ensi vuoden 50-vuotislahjaksi miehellä onkin toiveena tikkuripaita, nyt pääsen vielä helpolla..Perussukat, koko 42/43.
Lanka Flotte Socke Jacquard
Langankulutus 114g
Puikot 2,5 ja 2 3/4
Silmukoita 60
Varsi 25cm (90krs)

Lankaa jäi vielä ikävät 30g.

Tilasin marraskuussa Ketunpäästä paketin _paksuja_ sukkalankoja, ja kuvittelin saavani jotain 7veikan tapaista, oikeasti paksua lankaa. No, vyötteessä näyttää kyllä olevan puikkosuositus 3-4, mutta mä neulon niin löysällä käsialalla, että jouduin neulomaan reilusti ohuemmilla puikoilla, eli ei niin kauhean paksua ollut..

Nämä oli ensimmäiset sukat, joissa en yrittänyt saada kuvioita kohdakkain ja ihan siitä syystä, että ensimmäisen sukan varteen osui kolme solmua ja raidat meni heti sekaisin.. Mutta ihan hauskannäköiset sukat tuli (ehkä vähän turhan kirjavat).


Ja jos ketään kiinnostaa (luultavasti ei), niin tänään sitten siivottiin. Mies meni töihin, ja oli poissa jaloista, niin sain lapset siivoamaan omat huoneensa (pleikkarilla hyvä kiristää..) ja itse siivosin huushollin muuten, vaihdoin lakanat ja pesin keittiön kaapit. Syötykin on ja seuraava ruoka muhimassa leivinuunissa. Nyt voin hyvällä omallatunnolla (toivottavasti) istua illan sohvassa neulomassa tyttärelle sukkia. Tarkoitus oli aloittaa keskimmäiselle tyttärelle raglanneule, mutta esikoisen toive saada paksut sukat kiilasi edelle.

Koululaiset on kaksi kertaa (!) tällä viikolla jääneet tienposkeen odottamaan uutta linjuria, kun koululinjuri on hajonnut kesken matkan. Perjantaina sitten kun heidän piti jo olla melkein kotona, soittivat koululta, että linjuri ei ole vielä edes tullut. Siellä seisoskelivat pysäkillä 20 asteen pakkasessa, ja esikoisella kuulemma varpaat ihan jäässä..

2 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Mukavastihan nuo raidoittuivat, vaikka et yrittänytkään saada täsmäämään. Minulle muuten käy usein niin, että saan kutoa suositusta ohuemmilla puikoilla, vaikka ei käsialani ole mielestäni mitenkään erityisen löysä ole.

Jaaha, odotettavissa varmaan upea tikkuri! :)

-sanna- kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani, käyhän katsomassa (ei paineita, vastaat jos huvittaa!)