Sivut

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulunalustohinaa

Olen vanhasta enkelikalenterista käyttänyt muutaman sivun lahjakääröinä, ja nyt sain idea taitella lopuista sivuista kauniita lahjalaatikoita saippuoille.

Itse en kauheasti välitä mistään näpertelystä, mutta onneksi meillä kaikki tytöt tykkäävät kaikenlaisesta käsillätekemisestä ja askartelusta! HäjyFlikka on isoimpana tietenkin taitavin, joten ylipuhuin hänet hommaan..
Taittelumallia otettiin pienistä, venäläisistä suklaa-askeista, joita mies on joskus tuonut kotiin työpaikan kahvihuoneesta ja joita minä olen jemmannut kaapissa monta vuotta.

Sillä aikaa kun minä keskityin käärimään saippuoita silkkipaperiin ja kirjoittamaan niihin aineluetteloita, HäjyFlikka taitteli laatikoita. Kuvassa näkyy pari valmiina, niistä tuli tosi hienoja, ainakin meidän mielestä, toivottavasti myös lahjansaajien mielestä! ;o))


Siinä paketoidessa muistin pari herkullista saippuaerää, jotka keitin vasta tuossa marraskuun alkupuolella.

Lumienkeli -saippuan tein silkkisaippuan reseptillä, johon tulee vain 250g oliiviöljyä ja 250g palmuöljyä, 150g vettä ja 65g lipeää ja pieni hippunen silkkikuitua (esim. 2*2cm palanen silkkikangasta). Silkkikuitu sekoitetaan vesilipeäseokseen, ja sitä ei kannata liikaa laittaa, koska osa saattaa jäädä sekoittumatta.
Silkkisaippuasta tulee jo sellaisenaan hellävaraista ja ylellistä saippuaa, mutta halusin lisätä siihen jouluisen Lumienkeli -tuoksun (Pieni Tuoksukauppa: Lumienkeli tuoksussa on jäätyneen viinimarjan, mustikan, ambran, jasmiinin ja viileän liljan nuotteja sekä aavistus sitrusta).
Varmistaakseni saippuaan nimensä mukaisen puhtaanvalkoisen värin, lisäsin siihen teelusikallisen titaanioksidia, ja koristeeksi ripottelin vielä kookoshiutaleita.Avokadosaippuaa kokeilin tällä kertaa ilman mitään tuoksua tai väri- tai lisäainetta, koska edellisellä kerralla seos jankkiutui ikävästi tuoksuöljyn lisäyksen jälkeen. Sekoitin pelkästään avokadoöljyä ja kookosrasvaa, vettä ja lipeää. (Määriä en muista, ja muistilappua ei löydy..) Mietin kauan mitä lisäöljyjä saippuaan laittaisin, mutta päädyin ihan perusjuttuihin, koska haluan nähdä millaista avokadoöljy on saippuassa ennen kuin alan tekemään sen kummempia sekoituksia. Avokadoöljy on tummanvihreää, ja saippuassakin väri pysyy voimakkaan keltaisena. Tuoksu on tylsä perussaippuan tuoksu, mutta se ei käyttöä haitanne.


Neulonutkin olen.


Undulating Rib Socks
Favorite Socks -kirjasta
Koko 44
Lanka Seitsemän Veljestä Opi villasukka (vihr.)
ja Fortissima Socka kaksinkertaisena (sin.)
Langankulutus 144g
Puikot 3,25
Silmukoita 54
Kuviokerta 10 kerrosta

Nämä meni joululahjaksi, päätyivät uudelle omistajalleen jo eilen. Toiset samanlaiset on tulossa, mutta niistä sitten joskus lisää..

Nyt täytyy keskittyä joulunlaittoon!
Piparit leivottiin perinteisesti lasten kanssa jo itsenäisyyspäivänä, ja viime sunnuntaina koristeltiin ne turhankin runsaalla sokerikuorrutteella.. Eilen tein laatikoita. Hedelmäkakkuja olen leiponut, yhden omalle porukalle (luultavasti saan syödä sen yksin!) ja useamman lahjaksi. Lahjaostoksille tungen mukaan ensi viikonlopun pahimpaan ruuhkaan, vaikka olenkin yrittänyt aina jotain napata mukaani tavallisen ruokakauppakierroksenkin yhteydessä.. mutta aina jotain jää ja uusia toiveita ja ideoita putkahtelee esiin vähitellen..

Haluankin toivottaa Kaikille Lukijoille ja Satunnaisille Kävijöille

OIKEIN RAUHALLISTA JA IHANAA JOULUNAIKAA!!!

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Voi ihanaa joulua myös Sinulle ja läheisillesi !!

Aivan mielettömän ihania saippuoita kääreineen kaikkineen. <3

Pitsisukka kirjoitti...

Voi että olet ollut touhukas, ihanaa joulun aikaa sinulle!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos Marika!

Ja Pitsisukka; oikeasti en saa mitään aikaiseksi!

Seijasisko kirjoitti...

Ihania saippuoita!

Lumen hopeinen valo,
sininen hiljaisuus.
Lämmin tupa,
rauhaa täynnä mieli.
Tunnelmallista Joulua! ♥