Sivut

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Ruusuja ;o)

Koululaisilla on taas vuoden urakka takana ja (enemmän tai vähemmän) hyvät todistukset taskussa. Nyt ovat jo päässeet lomailun alkuun, vaikkei säät kovin suosiolliset ole vielä ollutkaan.. Pienempiä lapsosia ei pieni tihkusade haittaa, viihtyvät silti trampalla tai hiekkalaatikolla tai puussa kiipeilemässä. Teinit taas vetelehtivät sisällä telkkarin tai pleikkarin ääressä..Kiitokseksi kuluneesta vuodesta lapset antoivat kerhotädeille ja opettajille ruusun. Nuukana ihmisenä en kuitenkaan lähtenyt kukkakauppaan, vaan neuloin ruusut jämälangoista. ;o) Ohjeita katsoin Lesley Stanfieldin kirjasta "Anna kaikkien kukkien kukkia" , mutta tein tietty muutoksia ja omia sovelluksia niihin. Yhteen ruusuun lankaa kului 8g.Olen jo aiemminkin maininnut, että meillä taas remontoidaan.
Kolme vuotta sitten kunnostettiin (ulko)katto, pari vuotta sitten hiottiin lattiat ja vaihdettiin tapetit. Nyt vihdoin sain miehen innostumaan katto- ja seinäpaneleiden maalauksesta.. Aika hervoton homma, koska eletään tässä remontin keskellä; makuuhuoneet on sullottu täyteen huonekaluja maalauksen tieltä, siirrellään sohvia, tv-pöytää ja ruokapöytää maalauksen edeltä ja muuten vaan väistellään maaliroiskeita..

Jokainen seinäpinta vaatii vähintään kolme maalikerrosta, kattoon menee neljä tai viisi. Sen verran tiukalla aikataululla taas mennään, että juhannuksena kaiken pitäisi olla valmista ja muutenkin huusholli siivottuna ja puunattuna, koska silloin meillä vietetään esikoisen rippijuhlia! Tässä kiireessä ei enää auttanut kuin itsekin tarttua pensseliin. ;o)Vähän olen jo leiponutkin. Suurin osa leipomuksista jää sinne loppumetreille, mutta pakkasessa odottaa jo reilu määrä lusikkaleipiä. Uutuutena näihin juhliin olen kokeillut macaron- leivoksia. Näitä on tarkoitus tehdä monen värisenä. Helpon ohjeen macaroneihin löysin Mansikkamäeltä.7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea neuloa kivat ruusut opeille!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

No juu, kiva idea, mutta yllättävän paljon aikaa noihin meni ja sit lopuksi tuntui aika kökköseltä lahjalta.. mut saajat tuntui ihan tyytyväisiltä. ;o))

Nanna kirjoitti...

Oi kuinka hienosti onnistuneita maraconeja. Kateeksi käy, voikun omat näyttäisivät ensi kerralla tuolta.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Nanna; juu, mutta seuraava satsi tulikin sitten littanoita, kun HäjyFlikka ehti sekoittamaan taikinaa sillä aikaa kun hain kaapista pursotinta.. ;oP

Hanna kirjoitti...

Ihana idea opettajien lahjaan! =)

Kiitos kommentistasi, ja vastasin siihen. =)

Päivikki kirjoitti...

Mie opena olisin otettu tuollaisesta ruususta!

Edellisessä postauksessa olevat sukat ovat huikeat!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hanna; Kiitos! Kävin lukemassa, ja aion kokeilla voileipäkakkuja sillä maitokastikepohjalla. Tuskin maltan odottaa, että pääsee maistamaan. Minä mitään koekakkuja ruukaa tehdä..

Päivikki; Kiva kuulla, meidän opet ei kyllä kommentoineet mitään, mutta ehkä nekin tykkäs. ;o)