Sivut

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Liljan päivä

Mies ei kuulemma perusta luontoaiheisista nimistä, joten hylkyyn meni moni esittämäni (omasta mielestäni kertakaikkisen ihastuttava) nimi kuten Paju, Raita, Varpu.. tytöstä tuli sitten kuitenkin Lilja. Äidin kukka kun on. ;o)
(Kaksi muutakin nimeä on, mutta tässä kaikkea paljasteta.. )

Lauantaina valmistin kakut. Puoleen päivään mennessä jo hurrasin tyytyväisenä, kun kaksi kakkua oli valmiina. Siihen se sitten tökkäsikin. Piti lähteä hakemaan laatikollinen mansikoita. Vauva alki kitistä ja kätistä. Lapset jäi ilman ruokaa (onneksi on lihapiirakoita..). Iltaan mennessä sitten valmistuivat kaksi kakkua lisää. Vielä siivousta. HäjyFlikka oli onneksi suureksi avuksi. Mies kun katsoi asiakseen siivota PIHAA (no, siitäkin toki tuli siisti, nyt meidän ulkoverannalla pystyy kulkemaankin ilman että kompastuu kaiken maailman rojuun!).

Sunnuntaiaamuna kakkujen koristelu. Karjalanpiirakoiden paisto. Leipäjuuston leikkaaminen sydämenmuotoisiksi paloiksi. Muu tarjottava olikin pakkasessa valmiina, sen kun otin sulamaan ja tarjolle. Unohdin tietenkin ottaa kuvan tarjoilupöydästä, harmittaa.

Tämä kun ei ole leivontablogi, kakut on kuvattu kaiken keittiösotkun keskellä ennen jääkaappiin iskemistä. Kauhean kauniita ne ei ole, mutta ilmeisesti olivat sitäkin maukkaampia.. varsinkin voileipäkakut maistuivat vieraille. ;o))

Kalakakku, sisällä miehen savustamaa lohta, italiansalaattia ja emmentaljuustoa (ja runsaasti creme bonjouria ja ranskankermaa). Kuorrutus kermaa,tuorejuustoa ja sitruunalla maustettua majoneesia. Seuraavalla kerralla taidankin kokeilla kevytjuttuja.. ;oP


Lihakakku, jossa sisällä savukinkkua ja maksapasteijaa+tuorejuustoa+tuorekurkkua vuorotellen. Kuorrutus kermaa ja tuorejuustoa.

Täytekakku, jossa mansikkamoussea ja valkosuklaamoussea. Päällinen marzipania.
Toisen kakun unohdinkin kuvata, mutta siinä oli "perinteinen" naminamivanukastäyte ja päällisenä kokonaisia mansikoita. Täytekakutkin oli toossi herkullisia, mutta yksikin olisi riittänyt (saatiin tosin herkutella rääppiäisiä pari päivää..)


Osa kutsutuista ei päässyt paikalle, joten juhlissa oli mukana vain miehen pari sisarusta puolisoineen, minun vanhemmat ja sisko perheineen, Juniorin kummisetä ja Liljan kummitäti Aino.
Pappi oli lapsille jo koulun pikkukirkosta tuttu ja sama kuin Juniorilla. Kastetilaisuus meni mukavasti, vaikka neiti itse kitisi tyytymättömänä ja parkui joka kerran (laskujeni mukaan yhteensä 5krt) kun pappi sanoi nimen ja loppujen lopuksi turautti sellaisen kakat, että aluvaatteet meni vaihtoon. Nämä kastemekkokuvatkin on siksi otettu pari päivää myöhemmin.. Onneksi kastemekko (jonka olin varovaisessa nyrkkipyykissä pessyt edellisten käyttäjien pukluista) ja kummitädin vaatteet säilyivät puhtaana..

Kastemekko on yli 70v vanha, oman äitini aikoinaan lahjaksi saama mekko. Siinä on kastettu myös äidin sisko, heidän molempien lapset eli minä, sisko ja serkut. Nyt on menossa kolmas sukupolvi.

Tässä neiti on kastemekon alle puettavissa pitsisukkiksissa ja -bodyssa, jotka hankin jo HäjylleFlikalle, ja joihin on meillä puettu myös pojat. ;o)





Tässä Lilja vielä serkkunsa kanssa. Serkku oli jo iso jötikkä ja kova poika nauramaan ja seurustelemaan. Ikäeroa olisi luullut olevan 2 kuukautta eikä 2 viikkoa..



Vaikka aika kärttyinen onkin, osaa se meidänkin neiti hymyillä ja jutella, tässä todiste. ;o))

13 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Onnea Liljalle, kaunis pikkuneiti! :)
Ihana myös tuo kastepuku!

Matleena kirjoitti...

Viehko neito tämä Lilja-suloinen! <3 Ja kukapa se ei kitisisi, kun mahaa vääntää ja iso lasti tulossa, ja siinä sitten pappi höpäjää! ;DD

Kaunis kastemekko, oikea aarre!

Marika kirjoitti...

Ihana nimi !! Meillä käytiin miehen kanssa aikoinaan vääntöä kun olisin halunnut tytölle nimeksi Loviisa. Nyt se on vasta kolmantena nimenä. Upea on kastemekkokin ja niin söpö neiti.
Meillä mies lähti pesettämään autoa pojan rippijuhlia edeltävänä päivänä....

Kiki,purkaja kirjoitti...

Kaunis neito, kaunis nimi ja kaunis puku. Tuli nälkä noita voileipäkakkuja katsoessa.

Eila kirjoitti...

Kaunis nimi somalla tyttösellä!
Kun odotin esikoista (3-kymmentä vuotta sitten)oli lemppari tytönnimi minulla Varpu. Eipä siitä olisi Varpua tullut, kun ei muistaakseni miestä miellyttänyt, poika tuli joten se siitä.

Kristiina kirjoitti...

Onnea pieni Lilja!

Seijasisko kirjoitti...

Aivan ihana mussukka ja nimi on todella kaunis.<3

Eija kirjoitti...

Lilja on kaunis nimi, onnittelut!!

mariia kirjoitti...

Hyvä on hoivailla Lilja -kukkaa. Pidän nimistä, jotka "soivat" eikä karahda korvaan ärräpäinä. Ensi sunnuntaina matkaamme Oulun liepeille pienen tytön ristiäisiin. Luulen tietäväni jo nimenkin - saa nähdä, arvaanko oikein. Leppoisaa kesän jatkoa teille!

Sari kirjoitti...

Onnittelut Liljalle, hän on todella suloinen.
Meillä on lapset kastettu minun vanhassa kastemekossa, jossa nimen ovat saaneet myös monet muut suvun lapset. Toivottavasti myös omien lasten lapset kastetaan joskus samassa mekossa. Perinteet ovat upeita!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos! Välitän onnittelut pikkuneidille! ;oD

Marika; miehillä on aina oma tärkeysjärjestys töille, huomattu on..
Loviisa onkin nätti nimi, mä yritin sitä soveltaa tuohon Liljan perään 2. tai 3. nimeksi, muttei enää mielikuvitus riittänyt, kun alkoi jämähtää samoihin nimiin..

Mervi kirjoitti...

Kauniin nimen sai suloinen pienokainen!

Leena kirjoitti...

Kaunis nimi ja ihana vauva!