Sivut

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Sukkakesä ;o)

Meitä yritettiin houkutella käymään "Mahtavassa ulkoilmatapahtumassa" eli Suviseuroissa. Melkein jo naisporukalla lähdettiinkin, mutta koska ajatus ruuhkaisista teistä, parkkipaikan etsimisestä karavaanariporukan keskeltä ja harhailusta seura-alueella (jätskijono, kahvijono, vessajono, vaipanvaihtojono, poispääsyjono) ei mitenkään houkutellut meikäläistä, kun muutenkin kammoan kaikkia massatapahtumia, joissa on enemmän kuin kourallinen väkeä, päätettiin päästä helpolla ja jäädä kotiin. ;o)

Helteistä huolimatta olen käynyt vaunukävelyllä lähes päivittäin (ainoa
tapa saada Lilja nukkumaan kunnon päikkärit). Niska kenossa kuljen ja tuijotan maantien reunaa ja pelkään käärmeitä. Pari elävää olen nähnytkin, mutta onneksi niin kaukaa, ettei ole tarvinnut silmästä silmään kohdata.
Tänä aamuna sitten olikin kyy tullut meidän pihalaatoille! Mies sen näki ja pelästyksissään hakkasi lasten (peltisillä) kottikärryillä hengiltä. Huomasi sitten myöhemmin, että vieressä olisi ollut lapiokin (puutarhalapio).

Iltaisin on taas niin mukava istua neulomassa ja katsomassa telkkaria. Mitään suuria en ole vielä edes ajatellut tekeväni, kunhan ihan vaan nautin neulomisesta. Ainoa tämänhetkinen suunnitelmani on neuloa sukat joululahjaksi lasten kummeille, mutta tällä tahdilla (sukat kuukaudessa) taitaa mennä ensi vuoden jouluun..

Ykskyntöset sain valmiiksi jo toukokuun puolella. Vähän vajavaisiksi nämä jäivät, mutta koskas ohjetta ihan orjallisesti täytyisi noudattaa.. Salmiakkikuviot jäivät tekemättä. Yritin kovasti tihruttaa "satunnaisia" nurjia silmukoita, ja vaikka oli öhöm lukulasit päässä, se tuntui niin mahdottomalta, että päätin neuloa jalkuimen pelkkää sileää. Kirjoneuleosuudelta jäi kirjonnat pois, osaksi laiskuuttani, osaksi, koska uskon sukkien saajan pitävän enemmän rauhallisemmasta ulkonäöstä.;o)
Mutta ihan kivat sukat tuli. Voisin neuloa vaikka toisetkin, mutten heti perään kuitenkaan.Ykskyntöset
eli Suomalainen perinnesukka
Lanka Nalle Aloevera (musta ja sininen)
Langankulutus 100g (josta kuvioväriä 9g)
Puikot 2,5 ja kuvio-osuudella 2,75
Koko 38/39
Yleensä kerästä neulotaan ensin isommat sukat ja sitten jämistä pikkusukat. Minä tein toistapäin. ;o) Miehen siskosta tuli mummu toukokuussa ja suvun uudelle miehenalulle neuloin lahjaksi junasukat.

Junasukat
Lanka Nalle Aloevera
Langankulutus (muistaakseni) noin 33g
Puikot 2,25
Lähes tyhjyyttään ammottavaan lahjalaariin sain valmiiksi jo toisetkin sukat. Yritän käyttää vanhoja lankavarastoja pois ja kokeilen jos saisin järjestelmällisesti käytettyä yhden sortin kerrallaan pois.. tai sitten ei.. joka tapauksessa nyt on Nallejen vuoro.Koiranputkisukat
Lanka Nalle Aloevera (vihreä)
Langankulutus 92g
Silmukoita 59
Puikot 2,5
Koko 42
Muuta: kantapään tein Ykskyntösten ohjeella


Yritän myöhemmin laittaa kuvia puutarhasta, jossa ruusujen kukinta on nyt upeimmillaan. ;o) Nyt alkaa meteli ympärillä olla sitä luokkaa, että äidin on parastam nousta koneelta. ;oP

7 kommenttia:

Villanne kirjoitti...

Kauniita sukkia!

kio kirjoitti...

kiva sukkaparaati! Mäkin jätin mun ykskyntösististä kirjonnat pois.

MariL kirjoitti...

Ihania sukkia! :)

Minä olen kerran käynyt Suviseuroissa, oli ihan mielenkiintoista käydä katsomassa sitä tunnelmaa, hehtaarikaupalla asuntovaunuja ja telttoja rivissä ja jonossa. :) Siellä muuten paikoituksen ohjaus toimi todella hyvin, ja muutenkin organisaatio on huippuluokkaa ottaen huomioon, miten isosta tapahtumasta on kyse, ja että kaikki järjestetään keskellä "ei mitään" eli tavallisella pellolla.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa ollut ahkerana. Upeita sukkia. Mukavaa viikkoa.

iso gnu kirjoitti...

Hienoja sukkia!

Lapsuuteni asuin 50-luvulla paikassa jossa oli kyitä. Koskaan en pelännyt, ei pistänyt. Sittemmin en ole ottanut asiaa ihan niin rauhallisesti.

Outi kirjoitti...

Upeita sukkia! Neulomisen pitääkin olla nautinto, joten unohda "suorittaminen" tykkänään ja tee sitä mistä itse pidät - ja sillä vauhdilla joka on sinulle paras =)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Villanne: Kiitos!

Kio: Juu, ei nuo kirjontaa välttämättä kaipaa..

Mari: sitä tunnelmaa minäkin olisin lähtenyt haistelemaan. No jos parin vuoden päästä vielä kaveerataan samojen ihmisten kanssa, niin silloin olisi seurat Pudasjärvellä, eihän sinnekään ole kuin.. noh.. vajaa 100km.

Enkuli; kiitos, ja mukavaa viikkoa sinullekin!

Iso Gnu: ei niitä käärmeitä osaa lapsena ehkä niin pelätä. Vaikka mä kyllä muistan kun joskus lapsena mentiin marjaan (koko perhe) ja sit varoteltiin, että täällä voi olla käärmeitä, niin minä en meinannut uskaltaa liikahtaa, kun pelkäsin joka mätästä.. se olikin sitten mun viimeinen marjastusreissu!

Outi: nautiskelen juu, neulois enemmänkin jos vinkuipana sallis. Mut neiti taitaa tehdä lisää hampaita, ja on niin kärttyinen ja syliä vailla, että huh..