Sivut

keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Mikä on kun ei valmistu..

Ekaksi täytyy tietenkin kiittää kaikkia, jotka oli niin nätisti kehunut tuota HäjynFlikan kesäkassia. Ihana lukea kommenttejanne. Kiitos!Pikkuneitien kesäkassit on vihdoin virkattu, vielä täytyisi hankkia niihin vetoketjut ja vuorikangas. Kun vaan jaksais, ehtis ja sormet taipuis.. Suunnittelin vuorittavani kassit esikoisen vanhoilla juhlamekoilla, jotka ei ole nuoremmille tyttösille kelvanneet ja jotka on jo pakattu kassiin odottamaan kirpparilähtöä..

Williams' Double Yellow


Kattotiilien hiominen on sitten vihdoin loppusuoralla! Urakka pääsi kusemaan viime viikon lopulla, kun sisko perheineen pölähti kyläilemään ja viettämään samalla HäjynFlikan 12-vuotissynttäreitä. Siskonmies pääsi kattotalkoisiin, mutta mulla aika meni passaamiseen ja paapomiseen..

Mutta nyt olen hionut lähes 2000 tiiltä. Ja se tuntuu koko kropassa, varsinkin kädet on lujilla. Jätin kerman viimeiseksi eli harjatiilet ja muotoon leikatut tiilet pitäisi vielä hoidella. Mitähän mä sitten teen?! Mies jo aloitti maalauksen, mutta ehkä mäkin pääsen vähän pensseliä heiluttamaan.. Aluskatteet (eli pieni korotus kattotuoleihin, uudet tuuulensuojalevyt ja sateenpitävä kangas/muovi on laitettu suurinpaan osaan kattoa, lauantaina pitäisi laittaa loput.

Tässä kuva parista tiilestä ennen hiontaa. ;o)Takana hiottuja tiiliä ja etualalla pohjalakattuja ja kerran maalattuja tiiliä.Jos joku nyt huolestui kirjoituksen aiheesta, niin vannon, että tästä neuleblogista EI ole tulossa remonttiblogi! ;o) Yritän vaan selitellä miksei käsitöitä synny.

JOS meillä nyt ihan oikeasti aloitetaan rakentamaan yläkertaan huoneita, perustan sitten toisen blogin, jossa kerron remontin etenemisestä.. Mutta antaas kattoo ny.

Tuossa hioessani olen katsellut pihaa ja suunnitellut suuria. ;o) Kukkapenkki uusiksi. Lumimarjapensaat siirtyy sivummalle keltaruusun tieltä. Angervopensaat helvettiin. Kempeleen ruusu jonnekin tontin laidalle. Lisää ruusuja ja paljon. Yksi koivu jo kaatui, kun uhkasin miehelle, että jos se ei nyt lähde, alkaa tiiliä kolisemaan..

Rosa Hansa


Rosa Moje Hammarberg
8 kommenttia:

♥ Hannah kirjoitti...

Voi vitsi, 2000 tiiltä, meinasin tipahtaa tuolilta.... ;D, vaan onpa siistin näköisiä hionnan ja maalauksen jälkeen. En muuten tiennytkään että niitä voi (ja näköjään kannattaa)hioa. Säästyy rahaa - harmi vaan ettei vaivaa...!

Kyllä on kauniita teidän pihan kukat - ruusut on mun suosikkeja, kuvaan niitä missä milloinkin ja aina kun satun näkemään (ja kamera on mukana).

Matleena kirjoitti...

Se on aika iso pino kattotiiliä, minkä olet hionut! Kova homma, mutta varmaan työn lopputulosta on palkitsevaa katsella. Hyvä sinä! ;)
Eikä ainakaan minua ole häirinnyt tämä rempasta kertominen, joten voit minun puolesta rempata yäkerran huoneetkin täällä. ;D

Mohariina kirjoitti...

Elämään kuulu aika paljon muutakin kuin käsitöitä, saa näkyä blogissakin.

Minullakin on aika paljon tuota jalopähkämöä pihalla. Leviää sen verran hyvin siemenistä, että tänä vuonna ajattelin leikata kukkavarret kukinnan jälkeen. Ettei niitä siemeniä tulisi.

Kiki,purkaja kirjoitti...

Mahtavan urakan olette tehneet tiilien hionnassa, taitaa maalaaminen olla jo kevyempää hommaa. Toivottavasti säät suosivat myös akkain viikolla, eikä Matleena muista kastella...
Kauniita kukkakuvia, mutta millainen on Kempeleen ruusu? saiskos joskus kuvan - kunhan ehdit.

Anna Meidän Perhe -lehdestä kirjoitti...

Onkin kyllä tosi kiva tuo edellisen merkinnän kassi!
:)

MarjutJ kirjoitti...

Aikamoinen homma; tsemppiä vaan loppurutistukseen.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hannah; Heh heh. Onneksi pysyit tuolilla. Tuossa hommassa täytyykin ajatella positiivisesti, heh, eli miten paljon siinä säästyy rahaa. Ja toisaalta ei tarvitse kipata kaatopaikalle hyvää tavaraa..
Minäkin tykkään ruusuista. Täällä pohjoisessa vain ei arimmat menesty, ei voi hankkia kaikkia ihanuuksia mitä haluaisi.. ;o)

Matleena, ehkä tosiaan remppaan sen yläkerrankin täällä. ;o)Se tapahtuu kuitenkin niin hitaasti, ettei tästä pelkkää remonttijuttua tule kuitenkaan. ;oD Tai mies remppaa ja mä vaan kerron. ;o)

Kiki; maalaminen onkin kevyempää ja kivempaa (?), mutta mies tekee kuulemma sen. Minä toissailtana kanniskelin 500 tiiltä levilleen pitkin nurmikkoa maalattavaksi. Jalat oli kuin puupökkelöt sen jälkeen!

Kiitos Anna ja Marjut! ;o)

outi kirjoitti...

Jos ei tuollaisen tiilimäärän rappaaminen ole käsityötä, niin ei sitten mikään! Olen omassa blogissani ymmärtänyt termin "käsityö" jokseenkin laajasti:) Toivotan tsemppiä urakkaan! Syksyllä/sadesäällä taas sitten niitä lankaisempia juttuja.